Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Felkészülten várják a temetők a látogatókat
2022. okt. 26. szerda | Keszthely
Felkészülten várják a temetők a látogatókat
Hosszú hétvége közeledik: szombat és vasárnap után halottak napja és mindenszentek következnek. A négy nap során várhatóan nagyon sokan látogatnak el elhunyt szeretteikhez. A temetőkben már napok óta zajlik a felkészülés.

A keszthelyi Szent Mihály, régi nevén “új temetőben” is takarítanak a dolgozók. Munkájukba három napon át diákok is besegítenek: a Zöldmező Utcai Általános Iskola tanulói is seprik a levelet. Nem csak ebben a temetőben zajlik a felkészülés, hanem a belvárosi Szent Miklós temetőben is. A takarítás már hetekkel ezelőtt elkezdődött. Havasi Irma, a VÜZ Kft. temetkezési ágazatvezetője hozzátette: "Egész október elejétől készülünk a mindenszentekre, halottak napjára. Ilyenkor a zöldterületi munkákat végezzük el. Fontos, hogy tisztán várják a sírok a hozzátartozókat, illetve a környezet. Feltöltöttük a szerszámkészletet, tehát hogyha jönnek sírt gondozni a hozzátartozók, akkor tudnak vinni."

Mindkét temető a szokásos nyitva tartási időben várja a látogatókat: reggel hét órától húsz óráig lehet virágokat, mécseseket vinni. Kivételt november elseje, kedd jelent: ezen a napon húsz óra után is nyitva lesznek a kapuk. A látogatóknak mindkét temetőben szerszámok, öntözőkannák is rendelkezésre állnak.

A temetők látogatásakor különösen kell figyelni az értékekre is. Érkezéskor ügyeljünk arra, hogy biztosan bezárjuk a személygépkocsit és pénztárcát, táskát ne hagyjunk látható helyen. A figyelem azért is fontos, mert nagy tömeg várható a temetők környékén és előfordulhatnak alkalmi lopások.

Dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója erre hivta fel a figyelmet: "Figyeljünk arra, hogy a gépjárműben látható helyen értéket ne hagyjunk, és minden esetben zárjuk be a gépjárművet, húzzuk fel az ablakot. Inkább lépjünk vissza az autóhoz és nézzük meg, hogy biztos, hogy bezártuk. Sajnos alkalom szüli a tolvajt, és akkor, amikor sokan vannak a temetőben, sokan vannak kint a parkolókban gépjárművel, rengeteg gépjárművel leparkolni, akkor az elkövetők is szokták látogatni a temetői temetőlátogatásos időszakban a parkolókat."

A látogatók számítsanak arra, hogy a sírokon adategyeztetésre felhívó matricát találnak. Erre a készülő digitális sírtérkép miatt van szükség. Kérik a látogatóktól azt is, hogy lehetőleg fordítsanak gondot a tisztaság megőrzésére is, valamint különösen figyeljenek arra, hogy a gyertyák, mécsesek meggyújtása ne okozzon tüzet.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jan. 11. csütörtök 09:20 | Vindornyafok
Több fejlesztéás is megvalósult 2023-ban Vindornyafokon.
| 2023. nov. 1. szerda 16:34 | Keszthely
Ebben az évben is megnövekedett a forgalom a keszthelyi temetők környékén.
| 2023. okt. 25. szerda 15:29 | Keszthely
Forgalmirend-változás is lesz november 2-ig.
| 2023. jan. 26. csütörtök 17:36 | Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület.
| 2022. nov. 7. hétfő 18:34 | Keszthely
Történelmi és irodalmi szempontból jelentős helyszínekre invitálta az érdeklődőket a Balatoni Múzeum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.