Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / LélekTánc: fogyatékkal élők és épek közös művészete
2022. nov. 4. péntek | Vonyarcvashegy
LélekTánc: fogyatékkal élők és épek közös művészete
Különleges társművészeti együttműködés indult Vonyarcvashegyen. A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház összefogásával egy művészeti performansz születik. A Lámpás ’92 Alapítvány három évtizede biztosítja fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását és művészeti képzését. A szeretetszínház pedig hátrányos helyzetű, sérült és ép gyermekeket, fiatalokat kapcsol össze a drámapedagógia eszközeivel.

A közös munka kezdőpontja a vásznon öltött testet. A Lámpás ’92 KözhasznúAlapítvány fogyatékossággal élő képzőművészeinek és az Imre Sándor Szeretetszínház művészeinek szerveztek műhelymunkát.

„Még a név is csodálatos: LélekTánc, ahol a színház és a képzőművészet közös keringőjében épek és sérültek együtt fognak alkotni tárgyakat, műhelymunkákat és egy olyan előadásra készülnek, amit majd tavasszal, a nyári időszakban színházi kertek közt le fogunk adni” - mondta Pali Róbert polgármester. 

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház akkor került kapcsolatba, amikor a vonyarcvashegyi székhelyű kulturális csoport megkapta a Példakép - Példaképp Díjat. A két szervezet közti együttműködés egy társművészeti programban ölt testet.

Varga Zoltán, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elnöke: „Ez egy olyan társművészeti együttműködés lesz, amire ilyen formán szerintem még sehol nem volt példa. Nagyon különleges lesz, hogy ezek a művészek, vagy alkotók hogyan fogják ebben a különleges színdarabban a párbeszédüket megvalósítani és ez milyen üzeneteket fog hordozni a társadalom tagjainak.”

A műhelymunka megnyitóján részt vett a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár. Fülöp Attila Vonyarcvashegyen jelentette be, hogy országosan 15 milliárd forint keretösszeggel hirdetnek pályázatot támogatott lakhatásra és szociális szolgáltatások kiépítésére. Civil-, egyházi és önkormányzati fenntartók is pályázhatnak.

„Ez azt jelenti, hogy a támogatott lakhatásban egy családias környezetben teremtünk lehetőséget arra, hogy fogyatékossággal élő honfitársaink lakhatását biztosítsuk és természetesen ehhez bizonyos szociális alapszolgáltatásokat hozzáteszünk. Erre december 1-től lehet pályázni, 2023. január 6-ig” - mondta televíziónknak Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

Az őszi műhelymunka a szeretetszínház Valahol Európában című előadásának előszavához kapcsolódik. A teátrum tagjai énekelnek, jeleneteket adnak elő. Ezek érzelmi hatásai inspirálják a képzőművészeket. A novemberi eseményt téli és tavaszi együttműködések, próbák követik majd és 2023. nyarán egy egyedülálló premieren mutatják be a közös művészeti performanszot.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 3. szerda 17:20 | Keszthely
Pali Róbert, vonyarcvashegyi polgármster volt a Híradó Plusz vendége
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A KultúrÉtlap alcímű rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre Vonyarcvashegyen.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Bohóckodó családi napot rendeztek a hétvégén.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.