Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyalogos és kerékpáros sétány épült
2022. nov. 10. csütörtök | Gyenesdiás
Gyalogos és kerékpáros sétány épült
Gyalogos és kerékpáros sétány épült a gyenesdiási Balaton-parton. A beruházás 331 millió forintos állami beruházásból valósult meg. Az új útvonal célja, hogy összekösse Aldiást és Algyenest, de hosszú távú tervek között szerepel, hogy Keszthely, Vonyarcvashegy és Balatongyörök is bekapcsolódjon az útvonalba. A projekt a kerékpáros turizmust is támogatja.

Az elmúlt években számos turista érkezett a Balatonra az aktív kikapcsolódás jegyében. A kerékpározás nagyon népszerű a tó térségében. A törekvést a kormány is támogatja, az elmúlt években a 206 kilométeres Balatoni Bringakört 114 kilométeren újították meg. Az új, 1,3 kilométeres szakasz a Balaton-part közvetlen közelében halad, így a turistáknak lehetőségük van megcsodálni a nádasok világát is.                     

Gál Lajos polgármester: „Olyan minőségi szakasz került itt feltárásra, amely bemutatja a Balaton-partot, bemutatja a nagyon szép kikötőinket, és bemutatja a strandjainkat. Összességében talán a minőségi turizmust is erősíti. Erősíti a gazdaságunkat is, hiszen a kerékpárosok is minőségi útra találnak itt, a Balatoni Bringakörútról leágazva. Természetesen a sétálni vágyók is teljes egészében le tudnak jutni a Balaton-partra. Ez biztosítéka annak, hogy egy jövőbeni, hálózatos terv szerinti összeköttetés is létrejöhetett a település belterületi pontjaival, valamint a Keszthelyi-hegységbe vezető kerékpáros utakkal is.”                 

Gyenesdiás a jövőben Vonyarcvashegy és Keszthely irányába is szeretne hasonló sétányt kiépíteni – hangzott el az útvonal átadóján. Gál Lajos elmondta, a kivitelezőnek nem volt könnyű dolga a lápos, feltöltött területtel, de minőségi munkát végeztek. A térségben az elmúlt években is fontos volt az együttműködés. Nagy Bálint államtitkár hangsúlyozta, kiemeltek az ilyen típusú beruházások, de fontos, hogy a kormányzat és a települések szándéka közös legyen.

Nagy Bálint beruházásokért felelős államtitkár: „Néhány év alatt nagyon drasztikusan megnövekedett a Balatoni Bringakört használóknak a száma. Ami nyilván, azt gondolom, hogy jó a helyi emberek szempontjából is, nyilván jó a turizmus szempontjából is, és a helyi vállalkozások, helyi gazdaság szempontjából is. Fontos az, hogy ezt a megnövekedett igényt minél inkább ki tudjuk használni, és a Balatoni Bringakörhöz kapcsolódó rávezető utak, vagy bekötőutak, mint ez a mostani is, fontos, hogy meg tudjanak épülni.”

Gyenesdiás a jövőben tovább fejlesztené a területet. Beadtak egy pályázatot kilátódomb építésére, ennek környezetében egy parkerdőt is kialakítanának. Cél, hogy az ide érkezők megcsodálhassák a Balaton nádasok feletti látképét.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Sármellék
Sármelléken járda és a kerékpárút kialakítása zajlik. Idén is folytatódnak a beruházások, fejlesztések.
| 2023. dec. 20. szerda 10:24 | Keszthely
Szemléletformáló bringás nappal várták a gyerekeket a tornacsarnokban.
| 2023. nov. 15. szerda 16:38 | Sármellék-Zalavár
A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja.
| 2023. szep. 8. péntek 17:05 | Balatongyörök
A legújabb beruházásból Balatonudvari és Vonyarcvashegy között újul meg 10,5 kilométer.
| 2023. jún. 1. csütörtök 16:15 | Hévíz
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.