Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új kerékpárutat adtak át
2023. jún. 1. csütörtök | Hévíz
Új kerékpárutat adtak át
Csaknem 300 méter hosszan épült új kerékpárút Hévízen. A beruházás európai uniós forrásból valósult meg, és egy nagyobb, mintegy 300 millió forintos projekt része. Az új szakasznak köszönhetően biztonságosabb lett a közlekedés, és a kerékpáros turizmust is elősegíti. A biciklisek már birtokba is vehették az utat.

A kerékpáros út egy külterületi szállodát köt össze Hévízzel. Ez már a sokadik útszakasz, ami megépül Zala vármegyében a Zala két keréken programban. A projektnek köszönhetően immár 75 kilométer készült el, és további utak megépítését is tervezik. A cél az, hogy ne pályázatvezérelt fejlesztések készüljenek, hanem az itt élők és az ide érkező vendégeknek is hasznos, egy adott koncepció mentén felépített beruházások valósuljanak meg.

„A Zala két keréken azt célozta meg, hogy igenis építsünk és használjunk fel minden olyan tudást és minden olyan eszközt, amelyből egy rendszert lehet felállítani. megnéztük a nemzetközi kerékpárút hálózatokat, a hazai kerékpárút hálózatokat, a regionálisat, és azt mondtuk, hogy igen, a Zala két keréken pedig az lesz, amely ezekhez illeszkedni fog. Az uniós források felhasználása során úgy döntöttünk, hogy 5 milliárd forintot az elmúlt ciklusban is, a hét évben, és az ideiben is Zala vármegye csak kerékpárút hálózat építésére fog felhasználni.” - tájékoztatott Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke.

A kerékpáros turizmus hazánkban egyre népszerűbb. Mivel Budapest utána a Balaton a leglátogatottabb a turisták körében, ezért nagyon sok vendég érkezik ide, akik hódolnak az aktív pihenésnek. 2019-ben elindult a Balatoni Bringakörút rekonstrukciója, ebből a tavalyi év végéig 114 kilométer készült el. Emellett a BalatonBike 365 projektben kerékpáros pontok és újabb útvonalak valósultak meg. A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra mintegy 15 ezer kilométernyi kerékpárút kösse össze az ország számos pontját.

„A mostani projekt, ahol vagyunk, ez egy közel 300 millióból megvalósult fejlesztéssorozat egyik eleme. Hiszen ebből a fejlesztésből Keszthelyen egy közel 3 kilométeres szakasz tudott megvalósulni, a hahóti térségben több mint egy kilométeres szakasz tudott megépülni, kerékpáros fejlesztés. Azért fontos nagyon ez a Hévíz térségében megvalósult mostani fejlesztés, ahol vagyunk, mert azt gondolom, hogy itt egyrészt a turisztikai jelentősége az nagyon nagy. Tudjuk, emlékszünk vissza néhány évvel ezelőtt itt a kerékpárosoknak muszáj volt a főúton kerékpározniuk, és ahogy látjuk, most is egy elég forgalmas főútról beszélünk.” - emelte ki Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

Az útvonal átadásán elhangzott, a jövőben a Balatont a Kis-Balatonnal összekötő kerékpárutat is terveznek. Emellett lesz egy hálózat az osztrák határig, és Soprontól Nagykanizsáig is. A most átadott 300 méteres szakasz a közlekedésbiztonság szempontjából is fontos. A 15 centiméteres betonalapra két réteg aszfalt került, és két soros korlát is védi a kerékpározókat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Sármellék
Sármelléken járda és a kerékpárút kialakítása zajlik. Idén is folytatódnak a beruházások, fejlesztések.
| 2023. dec. 20. szerda 10:24 | Keszthely
Szemléletformáló bringás nappal várták a gyerekeket a tornacsarnokban.
| 2023. nov. 15. szerda 16:38 | Sármellék-Zalavár
A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja.
| 2023. szep. 8. péntek 17:05 | Balatongyörök
A legújabb beruházásból Balatonudvari és Vonyarcvashegy között újul meg 10,5 kilométer.
| 2022. nov. 10. csütörtök 18:13 | Gyenesdiás
331 millió forintos állami beruházásból valósult meg a fejlesztés Gyenesdiáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.