Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az Árpád-házi szentekre emlékeztek
2022. nov. 21. hétfő | Keszthely
Az Árpád-házi szentekre emlékeztek
Az Árpád-házi szentekre emlékezett a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keszthelyi Csoportja. Már hagyomány, hogy Erzsébet nap környékén közös sétával elevenítik fel a szentek életét. Az esemény közben pogácsát is osztottak a járókelőknek, így tisztelegve Szent Erzsébet előtt.

Énekszóval indultak el a megemlékezők a Fő téri templomtól. A résztvevők olyan énekeket választottak, amelyekkel a szentek előtt tisztelegtek. Az első állomás a Szentháromság szobornál volt, ahol az Árpád-házi uralkodók életét és munkásságát mutatták be. Közben pogácsát és szentképeket osztottak, a gyerekek csokit is kaptak. Ezt követően a piacra vezetett az útjuk.

„Legalább 10 éve emlékezünk meg ezen a napon Árpád-házi Szent Erzsébetről. Amikor ővele kezdtünk foglalkozni, akkor jöttünk rá, hogy mennyi Árpád-házi szentünk van nekünk, magyaroknak. így Erzsébettel kapcsolatban más szentekről, magyar szentekről is megemlékezünk. Olyanokról, akik itt születtek Magyarországon az Árpád házban, és külföldre kerültek, más országokba, és ott, a cselekedeteik miatt később szentté avatták őket.” - mondta egy résztvevő, Töttő Vilmosné.

A piacon vásárlók többsége szívesen fogadta a pogácsát Erzsébet kosarából. A megemlékezők a sétálóutcán folytatták útjukat. A KÉSZ Keszthelyi Csoportja kiemelten fontosnak tartja, hogy hazánk nagyjainak emlékét életben tartsa. Kiemelt cél, hogy a szentek élete és munkássága ne merüljön feledésbe, hiszen ők ma is példával járhatnak előttünk.

„Azt gondoljuk, hogy az embereknek példaképekre van szüksége. Ezt eléggé elhanyagoltuk az utóbbi időben, azt gondolom, de az, hogy vannak olyanok a történelmünkben is, akikre büszkék lehetünk, és jó rájuk emlékezni. Jó lenne, ha nem felejtenénk el, hogy mennyi sok jót ettek ebben a világban, és bármerre is mentek, akár Lengyelország, akár Bizánc, a világban másfelé is, csak jót tettek. Kórházakat, iskolákat építettek, és jó lenne, ha most is figyelnénk rájuk.” - tájékoztatott Krupláné Nagy Ágnes, a KÉSZ Keszthelyi Csoportjának elnöke.

A séta végállomása idén is a Babamúzeum előtt álló Szent Erzsébet szoborcsoport volt. A megemlékezők itt mécseseket gyújtottak, virágokat helyzetek el. A sétálókat Turi Török Tibor köszöntötte.           

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2022. nov. 21. hétfő 17:23 | Keszthely
A keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánia és helyi karitász csoport szervezett jótékonysági bált.
| 2021. nov. 23. kedd 13:35 | Keszthely
Az Árpád-házi királylányok előtt hajtottak fejet a KÉSZ Keszthelyi Csoportjának tagjai.
| 2018. nov. 19. hétfő 16:12 | Keszthely
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Keszthelyi csoportja szervezett sétát Erzsébet napja alkalmából.
| 2017. jan. 13. péntek 11:38 | Keszthely
Közel húsz olyan emberről tudnak az alapítványnál, akik hajléktalan életmódot folytatnak a városban.
| 2024. ápr. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
15 órakor kezdődik a másfél órás kirándulás.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.