Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Értékes diplomát kínál a fejlődő Georgikon
2022. dec. 9. péntek | Keszthely
Értékes diplomát kínál a fejlődő Georgikon
Nyílt napot tartottak a Georgikonon. A felvételizők új szakok közül is választhatnak. A turizmus-vendéglátás és az osztatlan agrármérnöki képzések mellett például kertészmérnöki és szőlész-borász okleveleket is szerezhetnek Keszthelyen a hallgatók. A beiskolázási időszak február közepéig tart.

Pecsenka Tamás Érdről jött. Gimnáziumában javasolták neki a Georgikont. A természetvédelmi mérnöki szak érdekli: „Nagyon sokat vagyok a természetben, szeretek sétálni, túrázni. Nagyon szeretem a természetet és szeretnék hozzájárulni a megőrzéséhez.”

Összesen 17 szakot hirdettek meg a jelenlegi felvételi eljárásban. Osztatlan-, alap- mester és felsőoktatási szakképzéseket is kínál a Georgikon. Nappalin 812, levelezőn 445 főt vehetnek fel Keszthelyre. Az érdeklődők a szakkoordinátorokkal, hallgatókkal is beszélgethettek. 

Szabó Péter, általános campus főigazgató-helyettes: „Kiemelten agrárképzéseket kínálunk, azonban az idei évben indítunk például turizmus-vendéglátás szakokat is, felsőoktatási szakképzési formában, alapképzési formában. Ami még kiemelendő az az osztatlan agrármérnök képzésünk, amit két év után idén újraindítunk és bízunk benne, hogy nagyon népszerű lesz ez a tíz féléves képzés.”

A Georgikonon nagy sikernek könyvelik el, hogy ismét meghirdethették az osztatlan agrármérnöki szakot. Korábban több évtizeden keresztül folyt ez a képzés az agráregyetemeken. A mostani mezőgazdasági szakemberek többsége ilyen szakon szerezte meg diplomáját. A hallgatóknak rugalmas elhelyezkedési lehetőséget biztosít ez a képzés. 

Dublecz Károly szakkordinátor: „A lényege a dolognak, hogy osztatlan ötéves, egy sokkal részletesebb, minden tudományterületre, részterületre kiterjedő, alapos képzést nyújt. Aki ezt a diplomát megszerzi, tulajdonképpen a végzést követően bármelyik területen olyan megalapozott tudással rendelkezik, hogy el tud helyezkedni.”

A Georgikon képzéseihez a 692 hektáros tangazdaság, lovarda, sertés- és szarvasmarhatelep, gyümölcsös, valamint a cserszegtomaji szőlészet biztosít gyakorlati helyszíneket. Az utóbbi időben jelentős fejlesztéseket voltak a kampuszon. A bioinnovációs központban és a burgonyakutató állomáson a legmodernebb kutatási, oktatási és gyakorlati infrastruktúra várja a hallgatókat. A Pethe Ferenc Kollégiumban az elsős hallgatók garantáltan helyet kapnak.  A Georgikonon még január 27-én és február 4-én lesz nyílt nap. A felvételizőknek február 15-ig kell dönteni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.