Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Véget ért az idei Cipősdoboz akció
2022. dec. 19. hétfő | Keszthely
Véget ért az idei Cipősdoboz akció
Véget ért az idei Cipősdoboz akció. Keszthelyen az idén is gyűjtötték az ajándékokat a rászorulóknak, ezeket a héten fogják elszállítani a családoknak. A programhoz ezúttal is csatlakoztak iskolák, a Csány-Szendreyben és a Vajda János Gimnáziumban is gyűjtötték a cipősdobozokat.

Az aulában felállított karácsonyfa alá tették be az ajándékokat a Csány-Szendrey iskola diákjai. Az intézményben már hagyomány, hogy csatlakoznak a Cipősdoboz akcióhoz. A gyerekek maguk is fontosnak érzik az adományozást.           

„Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a rég nem használt játékainkat, könyveinket rászoruló gyerekeknek, családoknak tudjuk ajándékozni, és ettől boldog lesz az ő karácsonyuk is.” - mondta Simon Lili, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója.

A gyerekek tudják a legjobban, hogy minek örülnek a kortársaik. Ezért úgy állították össze az ajándékokat, hogy azok valódi boldogságot csempésszenek a rászoruló családok karácsonyfája alá.

„Én egy 8 éves lánynak ajándékoztam. A rég nem használt Barbie babáimat tettem bele. Az öcsém is ajándékozott, ő egy nagyobb fiúnak, ő az  autóit tette bele, hiszen azokra már nincsen szükségünk, és így legalább tudunk adományozni mi is.” - tette hozzá Bányai Flóra, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI diákja.

A Cipősdoboz akciót a Baptista Szeretetszolgálat indította útjára. A cél az, hogy minden gyereknek kerüljön ajándék a karácsonyfa alá. A legkisebbek is tudják, hogy ez nagyon fontos.

„Anyukámmal mi minden évben, nem csak karácsonykor, mindenhol szoktunk ajándékozni. Szeretünk segíteni a rászorulóknak, ami nekünk már nem kell játék, azokat odaadjuk nekik.” - mesélte Horváth Benedek, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója

A Vajda János Gimnázium diákjai is gyűjtötték a dobozokat. Az ajándékokat leadták a gyűjtőponton, ahonnan önkéntesek szállítják ki a családoknak.

„Zala megyében kerülnek kiosztásra a cipősdobozok. Ez már az ötödik éve, hogy a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület gyűjti a cipősdobozokat. Eddig a Család és KarrierPONT-ban, most a városfejlesztőben gyűjtöttük. A Dunántúli Romák Szövetsége viszi el az idei évben is. Már felvették az önkormányzatokkal a kapcsolatokat, megkaptuk a hátrányos helyzetű gyermekekről a listát.” - tájékoztatott Bogdán Nikoletta, a Dunántúli Romák Szövetségének munkatársa.

A cipősdobozokat az ország számos településén gyűjtötték, sőt külföldről is érkeztek ajándékok. Az adományokat még a héten megkapják a gyerekek. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 20. szerda 15:14 | Keszthely
Rászoruló gyermekeket szeretnének megajándékozni.
| 2022. nov. 25. péntek 16:57 | Keszthely
December 18-ig várják az adományokat.
| 2021. dec. 14. kedd 16:11 | Keszthely
A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület negyedik éve csatlakozik a jótékonysági akcióhoz.
| 2020. dec. 12. szombat 16:16 | Keszthely
A Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdette az akciót, devember 20-ig lehet adományozni.
| 2019. dec. 20. péntek 17:43 | Keszthely
Több száz ajándékot gyűlt össze a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület cipősdoboz akciójában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Keszthelyi Szemmel
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.