Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Karácsonyra hangolódás Alsópáhokon
2022. dec. 23. péntek | Alsópáhok
Karácsonyra hangolódás Alsópáhokon
Ünnepi programmal készültek a karácsonyra Alsópáhokon. A Dr. Szántó Imre Általános Iskola tanulói közül kicsik és nagyok egyaránt színpadra léptek. Az ünnepséget egymásnak szánták ajándékba.

Mécsesekkel vonultak be a gyermekek az iskola tornacsarnokába. Az általános iskolások mellett az alsópáhoki ovisok is közreműködtek az előadásban. A fiatalok nagyon szeretik a karácsonyt, igazi ünnepi hangulatot varázsoltak az alkalmon.

Prótár Boróka fellépő: „Azért, mert akkor így jók a fények meg a hangulat.”

Szinte az egész tanévben gyakoroltak a fellépésre, a kicsik nagyon izgatottak voltak. A közönségnek versekkel és dalos-táncos produkciókkal készültek. A harmadik osztályosok betlehemi játékkal kedveskedtek a megjelenteknek.

Fleisch Edina felkészítő pegagógus: „A mai rendezvényünk első ízben kerül megrendezésre itt az iskola tornacsarnokában, nagyon hosszú idő után. Úgyhogy nagy izgalommal és rettentő sok gyakorlással készültek a gyerekek a mai programra.”

Az iskola idén ünnepelte  270. fennállását. Jelenleg 160 diák oktatásáról gondoskodnak az épületben. Az oktatási intézménynek nagyon fontos a közösségépítés. Céljuk, hogy a gyermekek maguk vegyék észre, hogy együtt sokkal jobb ünnepelni.

Borsosné Csányi Éva igazgató: „3 év után tudtunk újra együtt lenni. Én azt gondolom, hogy egy kis közösségnek, egy falu életében az iskola fontos szerepet foglal el. Ezt mi itt meg is éljük. Környezetünk is ezt érezteti velünk, és az együttlét az, ami adja a közösség erejét, az élmények, és utána nehézségekben ezekből építkezünk.”

Az önkormányzat is a szívén viseli a létesítmény sorsát. Alsópáhokot a fejlődés igénye motiválta az elmúlt években, több ütemben korszerűsítették az iskolát és a tornacsarnokot. Számos pályázat segített a település szebbé tételében.

Czigány Sándor polgármester: „Karácsonykor, szinte karácsonyi ajándékként nyertünk pályázaton 260 millió forint támogatást, és ennek a támogatásnak a fele, 130 millió forint, most, tegnap a számlánkra érkezett. Azt gondolom, hogy a sok-sok jó mellett, ezek nagyon jó hírek. De visszatérve az Ön kérdésére, a karácsonyra, örülök annak, hogy itt lehetek a gyerekek körében. Nagyon szerettem mindig gyerekek között lenni. Az iskolánkat azért is fejlesztettük, szépítettük, alakítottuk, hogy ilyen méltó helyen tudjunk ünnepelni.”

A rendezvényen a diákok mellett vendégelőadók is színesítették a műsort. Fellépett az Allegrezza Kamarakórus is, akik egyházi és világi dallamokkal emelték az ünnep fényét.  

Farkas Adél-Keszthelyi TV

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 19. kedd 16:40 | Keszthely
Dekorációs tárgyakat és mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.