Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megújult a Tilajt Tilajújheggyel összekötő út egy szakasza
2023. feb. 10. péntek | Tilaj
Megújult a Tilajt Tilajújheggyel összekötő út egy szakasza
Az önkormányzat 25,5 millió forintot nyert a Magyar falu programban a beruházásra. A település az elmúlt években több alkalommal is sikerrel pályázott, zártkerti revitalizációra, eszközbeszerzésre és a temető közlekedő útjaira, valamint urnafal létesítésére is kaptak támogatást.

620 méter hosszan és 4 méter szélesen kapott új burkolatot az átkötőút. A felújítás régi vágya volt az itt lakóknak, hiszen ez a szakasz nagyon rossz állapotban volt már. Az út kifejezetten nagy forgalmat bonyolít, a két településrész lakói és a Zalaegerszegre közlekedők is rendszeresen használják. A beruházás keretében az útburkolat mellett a padka is megújult. A projektet a magyar kormány finanszírozta.   

Senkó Balázs polgármester: „Tilaj irányából Zalaegerszeg felé ezen az úton közlekednek a legtöbben. Ami még nagyon fontos, hogy ez a szakasz, ami megújult, ez a legnehezebben kezelhető szakasza volt az útnak. Tehát a legmeredekebb, legtöbb úthibával bíró útszakasz volt. Ezt sikerült az útburkolat szintjén teljes mértékben kijavítani, zajlik még a vízelvezetésnek a helyreállítása. Ezt saját géppel, saját forrásból fogjuk megvalósítani.”      

Tilaj kihasználja a pályázati forrásokat a település infrastruktúrájának fejlesztése érdekében. Az elmúlt időszakban közterület gondozásához szükséges traktort és ahhoz tartozó eszközöket szereztek be. A jármű besegít a faaprításban, a viharkárok eltakarításában és sok más munkában is. A temetőben megújultak a közlekedők, ezek térköves burkolatot kaptak. A ravatalozó mellé urnafalat is telepítettek. A település most új falubusz beszerzésére pályázik.

Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő: „Azt gondolom, hogy minden olyan fejlesztés nagyon fontos, ami a helyben élők érdekeit és javát tudja szolgálni. Hogyha belegondolunk, az egész Magyar falu programnak ez volt a célja, illetve ez most is a célja, hogy hazai forrásból olyan fejlesztéseket lehessen megvalósítani, amit valóban helyi igények szülnek. Azon belül egy viszonylag egyszerű pályázati módszerrel lehessen viszonylag egyszerűen és gyorsan pályázni, pályázatot elnyerni, és azt a lehető legjobban felhasználni helyben.”                             

Zala vármegye 2. számú választókerületében a Magyar falu program indulása óta több mint 500 nyertes pályázat volt mintegy 8 milliárd forint értékben. A választókerület sajátossága, hogy a 100 településből 98 olyan, amelynek lélekszáma nem éri el az 5000 főt, így jogosult támogatást kérni. Utak és járdák felújítása mellett orvosi rendelők, községházák, művelődési házak újultak meg. Sokan pályáztak eszközök és falubusz beszerzésére is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Tilaj
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
| 2016. okt. 10. hétfő 09:08 | Tilaj/Keszthely
Az összesen 300 millió forintos projekt célja az elhanyagolt területek újraélesztése.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca Deák Ferenc és Bercsényi Miklós utca közötti szakaszon lesz korlátozás.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Cserszegtomaj
Jelenleg a Keszthely-Karmacs közötti részen dolgoznak a Magyar Közút Zrt. munkatársai.
| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.