Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A tavasz hírnökei Alsópáhokon
2023. feb. 28. kedd | Alsópáhok
A tavasz hírnökei Alsópáhokon
Az alsópáhoki erdőbe szervezett túrát a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A program célja a sport népszerűsítése, a környék szépségeinek felfedezése, és természetesen a hóvirágok megcsodálása volt. Az egyesület túráira sokan rendszeresen eljárnak, de mindig vannak új résztvevők is.

A Községháza elől indult útnak a maroknyi csapat. Fiatalok és idősek egyaránt részt vettek a programon, voltak olyanok is, akik négylábú társaikkal érkeztek. A túrázók útja az alsópáhoki erdőn keresztül vezetett a Köszvényes patak majd Szentgyörgyvár irányába. Az útvonalon jelentős szintemelkedés is volt, de a résztvevők rendszeresen bevárták egymást.

„A barátnőimtől tudok róla, hogy ide szerveznek utat megnézni a hóvirágmezőt. Kedvet kaptam és hozzájuk csatlakoztam. Most vagyok először ezzel a csapattal.” - mondta egy túrázó, Árvavölgyi Béláné.

A Keszthelyi-járás számos erdejében lehet találkozni hóvirággal ebben az időszakban. Sokan vállalkoznak arra akár egyénileg, akár csoportosan, hogy hosszabb-rövidebb túra keretében felfedezik a tavasz első hírnökét. Fontos azonban tudni, hogy a hóvirág védett növény, így szedni nem, csak gyönyörködni lehet benne. Eszmei értéke 10 ezer forint szálanként. A közös túrák azonban nem csak a mozgásról, hanem a jó hangulatról is szólnak.

„Szerencsére az időjárás is azért velünk van, kicsit rosszabbat jósoltak. A csapat jó, jó a társaság, mindenki, úgyhogy eddig nagyon pozitív.” - tette hozzá egy másik túrázó, Tóth Dániel.

Az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület évek óta szervez túrákat. Kezdetben szűk körben, csak saját tagjaikkal valósították meg a programot, később azonban kiterjesztették. Az események nagyon népszerűek, már nem csak a községből, hanem a környező településekről is vannak résztvevők. Az útvonalat mindig igyekeznek úgy megválasztani, hogy edzettségi szinttől és korosztálytól függetlenül bárki végig tudjon menni rajta.

„Hóvirágzás ideje van, eljöttünk ide a Köszvényes-patak mellé, ahol nagyon-nagyon régen is mindig nagyon sok szép hóvirág volt. Akkor még mindenki eljött és szedte a hóvirágot. 2005 óta ugye védett a hóvirág, szedni nem szabad, de csodaszép. Ilyenkor kevesebben jönnek ki megcsodálni a hóvirágot. Ezért szerveztük a túrát, hogy jöjjünk kii, nézzük meg.” - tájékoztatott Paál Éva túravezető, a program szervezője.

Az egyesület március 19-én is szervez egy túrát, ezen az egykori szovjet lokátorok helyszíneit keresik majd fel. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. már. 8. kedd 19:03 | Zalaszántó
2005 óta védett virág a hóvirág. Szedése büntetéssel jár.
| 2019. feb. 22. péntek 17:08 | Zalaszántó
A Keszthelyi-hegység kifejezetten gazdag ebben a növényben, mely 2005 óta élvez védelmet.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Balatongyörök
Hét balatongyöröki pincészet kínálta a hétvégén saját, tájjellegű borait a “Tavaszi Becehegyi Bortúra” borkóstoló keretében.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Szakmai tanácskozást követően megtekintették Keszthely látnivalóit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.