Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Rekordszámú résztvevő a példamutató kerékpározáson
2024. okt. 21. hétfő | Keszthely
Rekordszámú résztvevő a példamutató kerékpározáson
Rekordszámú résztvevő vett részt a Keszthelyi Rendőrkapitányság idei Példamutató esti kerékpáros akcióján. Csaknem 70 fő teljesítette a mintegy 11 kilométeres útvonalat. A program célja, hogy az őszi időszakban is felhívja a biciklisek és a rolleresek láthatóságára a figyelmet.

A szokásoknak megfelelően a Szentháromság-szobornál volt a gyülekezőpont. Folyamatosan érkeztek kicsik és nagyok, hogy részt vegyenek a programon. A regisztrációt követően mindenkinek ellenőrizték a kerékpárját, hogy megfelelően működnek-e a világító berendezések. Ez volt ugyanis a feltétele a részvételnek. Akinek problémája adódott, annak viszont biztosítottak lámpát és láthatósági matricát a rendőrök. Nem csak Keszthelyről, hanem a térségből is érkeztek bringások. Volt olyan is, aki Amerikából látogatott haza, a programot pedig egy jó lehetőségnek gondolta, így csatlakozott. 

„Nagyon jó. Ugye a gyerekek is tanulnak, meg én magam is. Mert mindig tanulok, hogy a bicikliseknek mit is kell figyelni, meg most már idős is vagyok. Szóval jobban oda kell figyelni.” - mondta el Pripláta Ágnes.

Feltűnő látványt nyújtott a sok kis fény az út szélén. A csaknem 70 fős csapat a Sétálóról a Georgikon utcára kanyarodott, ahonnan a Pipacs utcáig tekertek. Innen tértek le a Vaszary Kolos utcára. Ezt követően a kastély-kanyar felé vették az irányt, innen a Sopron utca végéig tekertek. Az útvonal módosult ebben az évben, hogy minél több helyen hívják fel a figyelmet a láthatóság fontosságára. Nem csak a kerékpárosoknak kell figyelni a megfelelő kivilágításra valamint a láthatósági mellény viselésére, hanem a rollereseknek is. 

„Felhívnánk a rolleresek figyelmét arra, hogy ők is próbálják magukat minél láthatóbbá tenni. Ne fekete ruhába rollerezzünk este, vegyük fel a láthatósági mellényt, rakjunk a fejünkre kerékpáros sisakot, vagy bukósisakot. Illetve hátulra egy pótlámpa mindenképpen szükséges, mivel a rollereknek a hátsó világítása az nagyon alacsonyan van, az autósok későn fogják őket észrevenni.” - emelte ki Dongó Nobert rendőr főtörzsőrmester, a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

Idén sem hagyták ki az útvonalból Keszthely egyik legforgalmasabb útszakaszát, a Tapolcai utat sem. A Keszthelyi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága tizedik éve szervezte meg az esti kerékpáros akcióját. Természetesen az autósoknak is szólt a felvonulás, hogy legyenek figyelmesebbek. Bizonyos esetekben nehezebben vehetik észre a közlekedés védtelenebb résztvevőit, körültekintéssel azonban megelőzhető a baj. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Augusztus 9-ig tart a GESZ nyári tábora.
| 2023. jún. 12. hétfő 13:46 | Keszthely
Hazai és külföldi versenyzők is rajthoz álltak, a leggyorsabb 3 óra 51 percceel teljesítette a távot.
| 2022. jún. 20. hétfő 15:45 | Keszthely
Az első helyezett triatlonista kevesebb, mint 40 óra alatt eljesítette a versenyszámokat.
| 2022. máj. 16. hétfő 19:05 | Keszthely
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
| 2022. már. 16. szerda 17:39 | Zalakaros
A települések vezetőinek és szakembereknek tartottak fórumot aktív turizmus témában.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:21
06:23
Kukkantó
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2024
08:15
Diagnózis
08:54
Savaria Filmfesztivál
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.