Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Az őszi közlekedés veszélyeire hívják fel a figyelmet
2024. okt. 11. péntek | Keszthely
Az őszi közlekedés veszélyeire hívják fel a figyelmet
Az őszi időjárás miatt javasolt lassabban és óvatosabban közlekedni. Az elmúlt időszakban többször voltak hidegebb, esős napok, ami miatt az aszfalt hőmérséklete is csökkent, így megnövekedhet a balesetveszély. A Keszthelyi Rendőrkapitányság is felhívja a figyelmet, hogy több tényező is nehezítheti a közlekedést. Érdemes már azon is elgondolkodni, hogy az autókra felkerüljenek a téli gumik.

A hulló falevelek szép látványt nyújthatnak a természet szerelmeseinek, azonban a közlekedésben résztvevőknek okozhatnak gondot. Az úttesten, járdán lévő levelek csúszóssá válhatnak egy esős időszakot követően. A Keszthelyre jellemző vadgesztenyés részeken is nagyobb odafigyelés szükséges ilyenkor, ugyanis a csapadékos idő után a termés tulajdonságaiból adódóan habos lehet az aszfalt. A statisztikák szerint a legtöbb közúti baleset ebben az időszakban azért fordul elő, mert a sofőrök nem a megváltozott útviszonyoknak megfelelően vezetik a járműveiket. A balesetek megelőzése céljából a rendőrség is figyelmeztet. 

„Megjelennek a hajnali ködök, párák. És a párás ködös időben a látási viszonyok romlanak, sokkal könnyebben egymásra tudnak csúszni a gépjárművek, ezt is vegyük figyelembe. Ilyenkor követési távolságot illő tartani.” - emelte ki Dongó Norbert rendőr főtörzsőrmester, a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

A szélvédők is könnyebben bepárásodnak ebben az időszakban. Fontos, hogy ne csak kis területet, hanem az ablakok teljes egészét töröljük le, hogy minél nagyobb felületen lássunk. A nappali menetfény használata sem javasolt, hiszen ilyenkor csak elől világítanak a lámpák, hátul nem, így rossz látási viszonyok között könnyen lehet ütközés belőle. Bár még nem csökkent az átlaghőmérséklet 7 fok alá, már érdemes elgondolkodni azon, hogy felkerüljenek az autókra a téli gumik. Az aszfalt ugyanis sokat hűlt az elmúlt időszak hideg, csapadékos időjárás miatt, így a nyári gumi tapadása romlik. 

”Azt mondhatom, hogy már körülbelül egyforma, vesztenivaló nincs, hogyha felrakjuk a téli abroncsokat, ugyanis az aszfalt már lehűlt. A tapadás az nem a levegővel, hanem az aszfalttal történik, úgyhogy én mindenképp javaslom, hogy aki teheti, az már csináltassa meg a téli átállást.” - véli Cserép Ferenc  a Cserép Gumi Ker és Szerviz tulajdonosa.

A hosszú távú előrejelzés szerint még maradhat a szokásoshoz képest enyhébb ősz, azonban csalóka lehet az időjárás, ezért is érdemes óvatosan és körültekintően közlekedni. A kerékpárosoknak és a gyalogosoknak is figyelmet kell fordítaniuk a láthatóságra, így javasolt egyebek között hogy világosabb ruházatot viseljenek. Lakott területen kívül pedig kötelező a láthatósági mellény használata. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. szep. 5. csütörtök 19:15 | Keszthely
Kutatók és Múzeumok Éjszakája, kiállításmegnyitók és konferencia is várja az érdeklődőket az év utolsó hónapjaiban.
| 2023. nov. 22. szerda 17:06 | Keszthely-Siófok
Fokozottan kell figyelni késő ősszel annak, aki kihajózik a Balatonra.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:23 | Vonyarcvashegy
A különleges receptek mellett a legtöbben hagyományos sütőkolbászt készítettek.
| 2023. okt. 31. kedd 16:35 | Balatongyörök
Az idén is megszervezték a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt a Becehegyen.
| 2023. okt. 13. péntek 15:56 | Balatongyörök
Őszi túrát szervezett időseknek és fiataloknak a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:21
06:23
Kukkantó
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2024
08:15
Diagnózis
08:54
Savaria Filmfesztivál
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.