Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Színes programkavalkád a hétvégén
2024. szep. 19. csütörtök | Keszthely
Színes programkavalkád a hétvégén
A hagyományos nyári rendezvény mintájára rendezik meg idén először a Múzeumok Őszi Éjszakáját Keszthelyen. A város magán- és közgyűjteményei, kiállítóhelyei különleges rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket. A családokra külön gondoltak a szervezők, így több helyszínen külön gyermekprogramokkal is kedveskednek a látogatóknak.

Minden évben hatalmas sikere van országos szinten a Múzeumok Éjszakájának. Ilyenkor egy karszalaggal látogathatóak végig Keszthelyen is a kiállítóhelyek. A helyszínek között dottó jár, így ezzel az élménnyel is gazdagodhatnak a kultúrakedvelők. Ennek mintájára gondolták ki a helyi intézményvezetők, hogy ősszel is szerveznek egy hasonló programot. Egységesen 17 órakor nyitnak a kapuk. A Balatoni Múzeumban a fegyvergyűjteményből ismerhet meg érdekességeket a közönség, és a néprajzi raktárból is kerülnek elő különös tárgyak. E mellett érkezik Bartos Erika a kicsikhez, a felnőtteknek pedig borkóstoló is lesz. 

„Kicsit a múzeum belső titkai, bűnügyek, halálozások felé is eltekintünk. A csontokról mesélnek nekünk. Illetve a rendőrség is meglátogat minket. A bűnügyek hátterében, a nyomozás kulisszatitkaiba fognak minket bevezetni. És a gyerekekre is gondoltunk ennél a témánál is, hiszen két kutyus is eljön hozzánk, amit nagyon köszönünk a rendőrségnek és ezek a kutyusok fognak nekünk bemutatót tartani.” - osztotta meg Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója.

A Majormúzeumban a több hónapig tartó restaurálási munkák után idén először és utoljára indulnak el a gőzgépek. Nem maradhat el az intézmény egyik legnépszerűbb múzeumpedagógiai foglalkozása, az Őröld meg a gabonád, süsd meg a kenyered program. A Keszthelyi Városvédő Egyesület kreatív műhelye és zenés diaporámás előadása is lesz a Kulturális Örökség Napjai keretében. 

„Kézműves foglalkozást is tartunk, ahol egy különleges karcolásos technikával lehet őszi varázsképet készíteni és ki lehet próbálni majd a fonást és az orsót is. Ezenfelül a baromfiudvarunk lakóit próbáljuk megvédeni a rókáktól és ebben kérjük a gyerekek segítségét egy kreatív rókavadászat során.” - ismertette Rajnai Virág Éva MMGM Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője.

A kastélyban lovasbemutatók, erkélykoncert és fényjáték is lesz. Vezetett kerékpártúrát szerveznek a fenékpusztai Festetics Majorságba. Az Amazon Házban a 19-20. század bűnös világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de a vadászati és a történelmi modellvasút kiállításra is várják a látogatókat. A Szendrey Emlékházban a Petőfi és a Szendrey-család szeptemberei című összeállítással készülnek. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. szep. 23. hétfő 19:15 | Keszthely
Először tartották meg a Múzeumok Őszi Éjszakáját
| 2024. szep. 5. csütörtök 19:15 | Keszthely
Kutatók és Múzeumok Éjszakája, kiállításmegnyitók és konferencia is várja az érdeklődőket az év utolsó hónapjaiban.
| 2024. szep. 3. kedd 19:15 | Várvölgy
Harmadszor szerveztek társasjáték maratont Várvölgyön, a programra családok, baráti társaságok érkeztek.
| 2024. aug. 23. péntek 19:15 | Keszthely
Koltai Róberttel, Kern Andrással és Gundel Takács Gáborral is találkozhattak az érdeklődők az első napon.
| 2024. júl. 31. szerda 19:15 | Keszthely
Az önkormányzat megszavazta a hiányzó támogatási összeget.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Konyhashow
07:00
Híradó
07:15
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:35
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.