Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Drága az iskolakezdés
2024. aug. 29. csütörtök | Keszthely
Drága az iskolakezdés
A tanévkezdés költségei jelentősen megterhelik a családi kasszát. A szülőknek – bár időben elkezdik a vásárlást-, mindig akad pótolnivalójuk. További kiadásokkal is számolni kell. A legtöbb oktatási intézményben a tankönyvosztáskor és tanév első napján még kapnak egy listát a szülők. Így a szeptemberi kezdésére szánt összeg jelentősen megnőhet.

Felkészültek a papíráru üzletek a tanév kezdésére. Választék van bőven. A családok nagy része is tudja, hogy többe kerül az idén az iskolakezdés, mint az előző évben. Bár a tankönyveket ingyen kapják az általános iskolások, a tanév tíz hónapjában sok írószer és füzet fogy. A technikai és készség tantárgyak is igényelnek különböző eszközöket, felszereléseket. A kiadások között az írószerek, iskolatáskák szerepelnek az első helyen. A kis Steve most megy második osztályba. Édesanyjával a még hiányzó eszközöket válogatják a papírboltban.

"Nekem három gyermekem van. Most lesz másodikos a nagyobb kisfiú, az ikrek pedig még csak öt évesek. Az előző tanévben már úgy vásároltam be neki, hogy fokozatosan. Már az év végén, az előző tanév végén elkezdtem bevásárolni. Amikor akciósak voltak a füzetek, iskolatáskák, tolltartók, hogy megkönnyítsük szeptemberre az indulót. Illetve amire éppen szüksége volt a gyermeknek, de összességében nehéz helyzete van a családoknak, mert sosem könnyű a nekiindulás és összeszedni mindent. Tanév közben meg kiderül, hogy ezt meg azt kell venni. Szerintem a legjobb az, ha fokozatosan vásárol be az ember, nem egyszerre nekiugrik."- mondta Bíró Csilla.

A szülők keresik az olcsóbb megoldásokat. Az árak üzletenként változóak. De bárhogy próbál spórolni a szülő, ami a gyermek tanulásához szükséges, azt meg kell vásárolni. Sokan heteken át tesznek félre az iskola kezdésére és augusztusban vásárolnak be."Az a tapasztalat, hogy az utolsó héten jönnek a legtöbben vásárolni. Aki első osztályosnak vásárol, az nyilvánvalóan előző hónapban is már egy bizonyos mennyiséget is megvásárol. Elsősorban az iskolatáskát,tornazsákot és tolltartót,s a következő hónapban mire megkapják a listájukat, avval jönnek és az utolsó héten – úgymond - akkor tudunk nekik segíteni összeszedni és megveszik azt a dolgot ami rajta van a listán."- mondta el a keszthelyi Pária Papír szaküzlet vezetője, Tollárné Marton Judit.

Egy kis elsősnek mindenből újat kell venni. Jól körül kell nézni az üzletekben. Egy iskolatáska 17 ezertől 35 ezer forintig kapható, de jelentős árkülönbségek vannak az írószereknél, festékeknél, ragasztóknál és a füzetek esetében is. 260 és 780 Ft között találunk füzetet, nagyalakút pedig 500 és 1200 Ft között. Ha valaki nem ragaszkodik a prémium márkákhoz jelentős összeget tud spórolni. A jól átgondolt vásárlás ellenére is 60 és 100 ezer Ft közötti összeggel kell számolni a tanév eleji bevásárlásnál.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. aug. 30. péntek 19:02 | Keszthely
Jelentős mennyiségű tanszergyűlt össze a DK gyűjtési akciójában.
| 2024. aug. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
A felajánlásokat a DK irodában lehet leadni.
| 2023. aug. 30. szerda 14:36 | Keszthely
A beérkezett tárgyakat egy civil szervezet segítségével juttatják el a rászorulóknak.
| 2023. aug. 11. péntek 18:17 | Keszthely
A párt választókerületi elnöksége füzeteket, ceruzákat, rajzeszközöket és táskákat vár.
| 2022. aug. 17. szerda 16:35 | Keszthely
A DK Keszthelyi Szervezete tanszergyűjtési akciót hirdetett. A rászorulókat támogatják az adományokkal.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.