Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Nagyszabású program lesz a Bujtor Filmfesztivál
2024. júl. 31. szerda | Keszthely
Nagyszabású program lesz a Bujtor Filmfesztivál
Megszavazta a képviselő-testület azt a plusz 8 millió forintot, ami hiányzott a Bujtor István Filmfesztivál költségvetéséből. A szervezők néhány héttel ezelőtt fordultak segítségért a keszthelyi önkormányzathoz, mivel a korábbi években rendre elnyert pályázati forrást idén nem kapták meg. A filmfesztivál célja, hogy a szakmának és a családoknak egyaránt kikapcsolódást nyújthasson.

Rendkívüli testületi ülésre gyűltek össze szerda délelőtt a városvezetők. Manninger Jenő polgármester ismertette, hogy eddig 15 millió forinttal támogatták a Bujtor István Filmfesztivál létrejöttét, azonban felmerült a szervezők részéről 8 millió forint hiány. Ezt az összeget a város rendelkezésre tudja bocsátani átcsoportosítással. A Kiskastély parkolójának rekonstrukciója ugyanis idén még nem kezdődhet el az engedélyeztetések elhúzódása miatt, így az arra szánt forrást tudják odaadni. Az ülésen megtárgyalták, hogy a támogatott összegről részletes pénzügyi elszámolást kérnek a szervezőktől. A testület egyhangúlag fogadta el a napirendet. 

A Bujtor István Filmfesztivált augusztus 22. és 25. között rendezik meg a városban. A sokszínű esemény a filmes kínálat mellett koncertekkel, retro utcabállal, veteránautós találkozóval, kaszkadőr show-val, családi programokkal érkezik. Bujtor Istvánt az ismert akcióvígjátékokkal, közönségtalálkozókkal, emlékkiállítással és Csöpi-ételekkel is megelevenítik. 

„Azt gondolom, hogy a Bujtor István Filmfesztivál ma az ország egyik legnagyobb filmfesztiválja. De ennek a sikere valószínűleg abban rejlik, hogy nem pusztán a szakmának szól. Tehát nem arról szól, hogy bemegy a szakma, megnézik egymás filmjeit az alkotók és utána van egy közönségtalálkozó vagy egy pódiumbeszélgetés, ahol megbeszélik azt, hogy milyen képkivágásban vagy milyen vágási technikával lehet utómunkát megrendezni. Hanem az, hogy ezeknek vannak olyan kísérőprogramjaik, amik eleve egy nagyon fontos integritást nyújtanak a film szakmai világába, de a közönség szempontjából.” - mondta el Lutter Imre főszervező.

Az alkotókkal testközelből találkozhat ugyanis a néző, az alkotó pedig azonnal tudja azt értékelni, hogy a közönségnek milyen reakciója van a filmmel kapcsolatban. Érkezik majd egy hollywood-i filmes csapat, melynek tagjai nyitott, mindenki számára elérhető workshopot tartanak. Kiállítások is színesítik a kínálatot. A szervezők első alkalommal valósítják meg a nagyszabású programsorozatot Keszthelyen, céljuk, hogy elnyerjék az itteni közönség bizalmát is. 

„Az egész fesztivál nonprofit. Nekünk az a cél, hogy aki idejön, az jól érezze magát minden szempontból. És ami pénz befolyna bármilyen módon hozzánk, azt vagy a fesztiválba forgatjuk vissza, vagy nem is hozzánk, hanem a Balaton Színházhoz megy. Cél az, hogy azok a legendák, akik idejönnek, Kern András, Frenreisz Károly, a teljes Bujtor család, Gundel-Takács Gábor, Piroch Gábor, vagy Koltai Róbert, Elek Ferenc és sorolhatnám ezeket az embereket. Vagy a fiatalabb korosztályból Törőcsik Franciskától elkezdve a Stork Natasáig, hogy velük találkozhassanak az emberek. Beszélgessenek, üljenek le egy koktél mellett vagy egy kávé mellett, mert mi magunkat nem vesszük komolyan, de a fesztivált igen.” - tette hozzá a fesztivál főszervezője.

A programok a Fő téren és a Balaton Színházban lesznek. Az Ötvös Csöpi közönségtalálkozókkal szervezett filmvetítések belépő díjasok, a fesztivál minden más programja ingyenes. Minden információ a fesztivál honlapján található meg. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Budapest
Budapesten tartottak sajtótájékoztatót az eseményről.
| 2024. júl. 16. kedd 19:15 | Keszthely
16. alkalommal szervezték meg a Folkfesztet, ezúttal magyar és görög dallamok csendültek fel a Zenepavilonnál.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A programok 14 órakor kezdődnek.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
A szomszéd vár
06:29
Zalai krónika
06:44
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Aggódunk!
08:37
Savaria Filmfesztivál
09:00
A szomszéd vár
09:29
Zalai krónika
09:44
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.