Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Népszerű a Keszthelyi Piac
2024. júl. 24. szerda | Keszthely
Népszerű a Keszthelyi Piac
Bőséges zöldség- és gyümölcsválasztékot találnak azok, akik ellátogatnak a Keszthelyi Piacra. A legtöbb vásárló az idény terményeket keresi, de a fűszernövények is népszerűek. A kereskedők igyekeznek alacsonyan tartani az árakat, de az elmúlt évek gazdasági nehézségei jelentősen növelték a költségeiket.

Gyümölcsök terén az őszibaracknak van most szezonja, de sárgabarackot is lehet találni még az árusoknál. Bogyósokból is széles a választék, málna, szeder és áfonya is kerülhet a kosarakba. Az őstermelők azt mondják, igyekeznek az árakat alacsonyan tartani, hiszen sok a visszatérő vásárló, de a költségek jelentősen emelkedtek, ez meglátszik a termények árán is.

„A sárgabarack is jól sikerült, meg az őszi is, minden van, csak az a baj, hogy az aszály miatt is, meg, hogy az időjárás ilyen viszontagságos, sok a selejt a gyümölcsben. A napszámok is nagyon megemelkedtek - mi termesztünk is meg vásárolunk is – az emeli meg a gyümölcs árát. Lejjebb már nem megy, alacsony gyümölcsárak nem lesznek sajnos, mert ki is kell gazdálkodni a gyümölcsnek az árát.” - mondta egy őstermelő, Völgyesi József.

A piac nem csak egy olyan hely, ahol vásárolni lehet, hanem találkozási pont is. Mivel sok a törzsvásárló az árusoknál, így sokszor ismeretségek, barátságok is születnek. Mások kifejezetten szeretik ezt a színes forgatagot, ahol valóban a termelőktől vásárolhatják meg az ebédre valót. Egyre több embernek fontos a jó minőségű magyar áru, ezeket megtalálják a piacon.  

„Máshol is ezt meg lehetne venni, de a termelőknek is szeretnénk segíteni. Dolgoztak vele rengeteget, locsoltak rengeteget, jól megszenvedtek vele, megérdemlik, és mi is megérdemeljük, hogy jót kapjunk. Szép a termény, mindenféle gyönyörűség van itt, és tényleg választék is bőségesen. Kedvesek az emberek, úgyhogy ezért jövünk ide erre a piacra. Mi például Pestről jöttünk, de a piacnak híre van.” - emelte ki egy vásárló, Gubányi Andrea.

Zöldségekből is hatalmas a választék a piacon. Most nagyon népszerű a kukorica, illetve a tökfélék. Sokan a saját termékeiket árulják, mások nagykereskedőktől vásárolt terményeket kínálnak. Az összesben azonban közös az, hogy minden esetben magyar árut lehet találni a piacon, és arra is odafigyelnek az árusok, hogy minőségi portékát kínáljanak.

„Magyar terméket árulunk, egyértelmű. Megfoghatják, megnézhetik, megszagolhatják. Azért szeretnek a németek is hozzánk járni, mert itt mindenhez hozzáérhetnek, akár meg is kóstolhatják, meg nagyon szeretik a magyar termékeket. Azt vettem észre, hogy egyre több magyar vásárló is kijön.” - tájékoztató az egyik kereskedő, Ángyán Józsefné.

A zöldségek és gyümölcsök mellett virágokat és különböző fűszernövényeket is kínálnak az árusok. Keszthelyen szerdán és szombaton van piacnap, de van olyan kereskedő, aki a hét minden napján kínálja a termékeit. Népszerű a méz is, hiszen egyre többen ismerik fel jótékony hatásait. A legtöbben azonban a friss terményeket keresik.

„Minden évben itt nyaralunk Keszthelyen, és ezt a szerdai napot nagyon várjuk, hogy elérkezzen a piacos nap. Itt hazai árut kapunk, termelők hozzák ki az áruikat, és most is olyan érett őszibarackokat, ami igazi zamatos, olyat választottunk.” - tette hozzá egy másik vásárló, Szécsiné nagy Judit.

A piacon nyáron van igazi forgalom, de minden évszakban érdemes felkeresni, hiszen a termelők egész évben várják a vásárolókat.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
| 2023. aug. 2. szerda 14:37 | Keszthely
A nyári szezonban most főleg német, cseh, lengyel és szlovák turisták vásárolnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.