Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / SétálóUtca-Zene
2024. júl. 3. szerda | Keszthely
SétálóUtca-Zene
A Swing and Dance Trio koncertje nyitotta meg a SétálóUtca Zene rendezvénysorozatot. A program Keszthely történelmi belvárosát tölti meg zenével a nyáron a városhoz és környékéhez köthető előadók, együttesek segítségével.

Lágy jazz dallamai töltötték be kora este a Sétáló utcát Keszthelyen. A nem mindennapi hangok hallatán a járókelők megálltak elmélyülni, de a bátrabbak táncra is perdültek. Kende Judit nyaralásukat töltve, városnézés közben találtak rá a programra.

„Debrecenből jöttünk, nem hallottunk a programról, csak így sétáltunk a családdal és idevonzott a muzsika, a muzsikaszó, és nagyon kellemes így a nyári estében egy hangulatot teremt, itt a Keszthely főterén.”

 A programsorozaton belül idén elsőként a 10 éve alakult Swing and Dance Trio lépett fel, akiknek swing, jazz, valamint tánczene is lapult a tarsolyukban.

A zenekar jelenlegi felállásában Schmidt János billentyűn játszott, Bódis Bettina énekelt, Varga Endre pedig a szaxofont, valamint a fuvolát szólaltatta meg. Az elismert zenész hiánypótlónak tartja a rendezvényt, amit mindenkinek csak ajánlani tud. 

„A miliő asszem magáért beszél, aki egyszer már volt, vagy aki rendszeresen látogatja a sétáló utcai utcazene fesztivált, ismeri ennek a csodálatos hangulatát, megtelik az utca, kellemes lehet az idejét eltölteni mindenkinek, aki eljön, lehet fagyizni, sörözni, vacsorázni, sétálni, jó zenéket hallgatni.”

A Sétáló utca-zene programsorozat, a hosszú múltra visszatekintő Street Fest esemény szellemi örököse, amikor is napi szinten csendültek fel változatos dallamok Keszthely belvárosában. Ezt a koncepciót megritkítva, átdolgozva született meg az új esemény a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

„Elsősorban Keszthelyi zenészeket kerestünk meg, amiben nagy segítségünkre volt a KEKSZ, – Keszthely Koltúrszövet néven ismertek egyébként – mivelhogy már tavaly is dolgoztunk egy zenepaviloni programsorozaton belül, valamint a Helikoni ünnepségek keretén belül, és több együttest velük, illetve velük együttműködve sikerült bebiztosítani ezekre a sétálóutcai programokat, illetve megkerestük azokat az együtteseket, akik itt a környéken zenélnek, de azokat is akik innen elszármaztak.” - nyilatkozta Stadler Tímea, a GKMKK igazgatója.

 A programsorozaton a nyár folyamán a többi között fellép még a Longstep Zenekar & Jam Session, Szakonyi Milán, valamint Varga Endre is visszatér a BB Jazzy Pop Duoban. A program lebonyolításához az anyagi forrást Keszthely Önkormányzata biztosította.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2016. ápr. 2. szombat 08:21 | Keszthely
A Sétáló utca hulladékszállítási rendjéhez már alkalmazkodtak, a régi problémák mg most is megvannak.
| 2016. feb. 24. szerda 12:41 | Keszthely
A DK szerint jelenleg nem, szakmailag kidolgozott turisztikai programra van szükség szerintük.
| 2015. jún. 22. hétfő 15:00 | Keszthely
Tizenöt múzeum és kiállítóhely várta több ezer látogatóját szombaton, Keszthelyen.
| 2014. jún. 24. kedd 12:47 | Keszthely
16 neves pincészet boraival várták a vendégeket a negyedik alkalommal megrendezett belvárosi fesztiválon.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.