Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szemétügy
2016. ápr. 2. szombat | Keszthely
Szemétügy
Megváltozott a Sétáló utcán a hulladékszállítás rendje. A kukásautók és más nehézgépek miatt többször megsérült a burkolat. A belvárosban és Keszthely többi részén is sok vétség van a szemetesek körül. A kézi gyűjtőkbe sok helyen háztartási hulladék kerül és a szelektívet sem a megfelelő nap helyezik ki egyes lakók és üzletek.

Immár harmadik hete, hogy megváltozott a Sétáló utcán a szemétszállítás rendje. A lakóknak és üzleteknek már a merőlegesen becsatlakozó utcákba kell helyezni a szemeteseket.

„A lakók és az üzlettulajdonosok nagy része ezt tudomásul vette és a merőleges utcák csatlakozásaihoz helyezte ki a hulladékait. Szeretnénk kérni azokat a lakókat illetve üzlettulajdonosokat, akik még ezt eddig nem így csinálták, hogy a jövőben próbáljanak ők is ehhez az új, megváltozott rendhez igazodni." - mondta el Balogh Gábor, a HUSZ ügyvezetője. 

A Sétáló utca burkolatának védelme érdekében változtatták meg a hulladékszállítás, illetve kihelyezés rendjét. A város szeretné megóvni a burkolatot, mely sok helyen megtöredezett a súlyos gépjárművek miatt.

„Reménykedtünk abban, hogy egy pályázat útján sikerül a burkolatot kicserélnünk, de ez most már nem lehetséges. Cserélgetünk benne különböző nagyságú elemrészeket a rendelkezésünkre álló raktári készletből és a burkolatnak a további védelmében volt az szükséges, hogy az ilyen nagy teherbírású gépkocsikat kitiltsuk véglegesen, a sajátunkat is a Sétáló utcáról.” - nyilatkozta Ruzsics Ferenc.

Az új hulladékszállítási rendhez már nagyjából alkalmazkodtak a Sétáló utcán. Azonban némely üzlet elé és a becsatlakozó utcákba kihelyezték a szelektív hulladékok is. Pedig ennek a szállítása szerdánként van. Ruzsics Ferenc polgármester arra a problémára mutatott rá, hogy ha nem viszik el ezt a szemetet, akkor rontja a város képét, ha viszont elszállítják, veszteséget okoz a hulladékkezelőnek: „Az ott összegyűjtött szelektív hulladékot azt még tovább lehet hasznosítani, abból pénzt tud szerezni a KETÉH Kft., illetve a HUSZ Kft. Viszont, hogyha összekeveredik a kommunális hulladékkal, akkor egyértelmű, hogy a HUSZ Kft-énk veszteségét csak növeli az a lakos, vagy vállalkozó, aki nem tartja be ezt a rendeletünket sem.”

Egy több éves probléma is felmerül az utcai gyűjtőedényeknél. Több szemetesben háztartási hulladékot helyeznek el. Pedig ezt rendelet és jól látható tábla is tiltja minden gyűjtőedényen. Balogh Gábor, a HUSZ ügyvezetője azt mondja, hogy ez a probléma az egész városra jellemző: „Szépen elmennek sétálni, a kutyát leviszik sétálni, viszik magukkal a kis nylon szatyrukat és az első üres kézi hulladékgyűjtőbe beledobják a szemetüket és ezzel részükről le van tudva a probléma. Sajnos ez ettől nagyobb probléma, amit okoz mondjuk a GESZ-nek, aki üríti naponta ezeket a hulladékgyűjtő edényeket, meg hát akkor a turista már nem tudja hova dobni a szemetét."

A HUSZ mindenkit arra kér, hogy vegye figyelembe a hulladékszállítási naptárat és annak megfelelően kezelje a háztartási hulladékot. 

Hársfalvi Ákos  -Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi képviselőtestest tagjai és önkormányzat dolgozói is részt vettek az idei TeSzedd akcióban.
| 2023. jún. 28. szerda 17:30 | Keszthely
Keszthelyt is érinti a változás, a hulladékudvar ipari jellegű lesz.
| 2023. ápr. 25. kedd 19:58 | Alsópáhok
Alsópáhok is csatlakozott a Te Szedd elnevezésű országos szemétszedő akcióhoz.
| 2019. már. 25. hétfő 20:02 | Keszthely
Családok, baráti társaságok is tisztították a várost.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.