Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vállalkozásbarát-e a város?
2016. feb. 24. szerda | Keszthely
Vállalkozásbarát-e a város?
Vállalkozásbarát-e a város? – teszi fel a kérdést Keszthelyen a Demokratikus Koalíció. Nagy Zoltán megyei önkormányzati képviselő és Kovács Viktória önkormányzati képviselő szerint a 2016-os szezon előtt állva kérdéses a város hozzáállása a régóta itt dolgozó és adófizető vállalkozásokkal szemben. A párt politikusai szakmai alapon kidolgozott programot szeretnének, melyre tudomásuk szerint a büdzsében is elkülönítettek forrást.

„Keszthely városa valaha a Balaton-part fellegvára volt, mára jócskán elmarad egyes Balaton-parti városoktól mind programszervezésben, mind konferenciaszervezés kapcsán.”  Nagy Zoltán szerint egy modern, előremutató stratégiára lenne szükség Keszthelyen, mely újra méltó helyére emeli a jelenlegi szürkeségéből Keszthely városát. A DK megyei önkormányzati képviselője szerint a 2016-os turisztikai szezon előtt nincs jól kidolgozott programja a városnak.

"Bár jelen pillanatban – tudomásunk szerint – elkülönítettek rá 10 millió forintot, amivel talán megvárják az Orbán Ráchel féle nemzeti turisztikai céget. Jelen pillanatban Keszthelynek nincs egy jól kidolgozott fesztivál, illetve konferenciát ideváró programja. Mi ezen szeretnénk egy kicsit változtatni és ösztönözni a várost, hogy erre nagyobb hangsúlyt fektessen.” - mondta el a megyegyűlés tagja. 

Kovács Viktória azt mondja, hogy jelenleg nem nevezhető vállalkozás barátnak a város hozzáállása. A képviselőasszony kifejtette, hogy több vendéglátó és kereskedelmi egység kereste meg pártjukat. A sajtótájékoztató helyszínén, a Sétáló utcán, azt kifogásolta Kovács Viktória, hogy a város koncepciójában kiemelt fontosságú a Festetics kastély felé történő átláthatóság. Szerinte ez nem teljesül: „Szeretném megkérdezni, hogy ha koncepcióba gondolkodunk: Ezek az óriási virágszigetek mit keresnek itt, miért van a bicikliforgalom ide beterelve? E miatt az itt lévő kereskedők és vendéglátók kitelepülési lehetőségei miért vannak korlátozva? Ez az egyik. A másik a bérlemények állapota. A bérbeadó-bérlői jogviszonyoknak a visszásságai, amik sokszor úgy elmérgesítik az önkormányzattal való viszonyt, hogy inkább elmennek innen a vállalkozók és nem folytatnak küzdelmet az önkormányzattal.” 

Kovács Viktória hozzátette, hogy ezekre a problémákra és a mindig visszatérő parkolási gondok kérdésére egy szakmai alapon elkészített terv lenne a megoldás. A DK szerint ebben be kell vonni például a Georgikon turizmus szakának szakembereit is. A DK politikusai továbbá kiemelték, hogy a turisztikai szezon két hónapján kívül, a maradék időszakban az itt élőknek számára kell szerethetővé tenni Keszthelyt. 

Hársfalvi Ákos - Kesztehlyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció és a vele szövetséges pártok listáinak támogatására biztatott Keszthelyen Dobrev Klára.
| 2023. nov. 28. kedd 15:18 | Keszthely
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.