Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / “Együtt dobban a szív” - családi délután a Vadaskertben
2024. jún. 18. kedd | Keszthely
“Együtt dobban a szív” - családi délután a Vadaskertben
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott programkavalkád arra irányította rá a figyelmet, hogy a határainkon túli magyar testvéreink mennyire fontos szerepet töltenek be a mi életünkben is.

A közelmúltban volt a “Nemzeti összetartozás napja”. Az elmúlt hétvégén ennek alkalmából szerveztek egy egész napos programot. A kezdeményezés határainkon túlról érkezett: Gyergyószentmiklós volt polgármestere állt elő az ötlettel. "Én azt gondolom, hogy az egymás segítése, a baráti kapcsolatoknak az ápolása, a kultúránk, a gasztronómiánk kicserélése és a megtárgyalása adhat egy olyan lehetőséget és erőt, ami a hétköznapokat, a szürke hétköznapokat segít vidámabbá és eredményesebbé tenni" - nyilatkozta Mezei János, a rendezvény kezdeményezője.

A színpadon kulturális programok váltották egymást, miközben a közönség a gasztronómiai különlegességeket kóstolhatta. Angadzsabur leves, stüszi szelet és csángó gulyás volt a rendezvény külön ajánlata. Az étterem konyháján ezen a napon ezeket az ételeket is készítették. Az erdélyi-örmény receptek alapján erdélyi főszakács, Bíró Boér Attila, a Magyar Nép Ízőrző Lovagrend lovagja irányította a munkát. A levest emelte ki: "Az angadzsabur leves igazából - magyarra lefordítva - örmény fülleves. A betét az egy laskatészta, amiben apróra vágott, borsószemnyi nagyságú marha és disznóhús van. Ezt főzzük egy erős húslevesbe, és az ízesítés, ami maga a hurut, az egy petrezselymes, hosszú érlelésű, rézüstbefőtt, aludttej."

A “Nemzeti összetartozás napjára” a határainkon túlról, Marosfőről is érkeztek vendégek. Egy igazi összefogás eredménye volt a rendezvény. Minden korosztály számára biztosítottak programokat. "A gyerekprogramjaink közül kiemelném az Egry József Általános Iskolának a színjátszó programját, illetve Bereczky Szilárdnak a meséjét, a Burkus király meséjét. Ezen kívül kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket. Horváth Csaba korongozást tanított az érdeklődőknek, Kissné Varga Erika minikürtös kalácsot sütött a gyerekekkel, Kláminger Szilágyi Andrea papírfonás végzett és Bogdán Editke pedig a csipkeverésre tanította a gyerekeket" - monda el Katonáné Rosta Hedvig programszervező.

A szervezők a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, így jövőre is várható hasonló program.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Alsópáhok
A nemzeti összetartozás napján így tisztelegtek.
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
104 éve írták alá a trianoni békediktátumot, az évfordulón megszólaltak a keszthelyi harangok.
| 2023. jún. 5. hétfő 14:43 | Keszthely
Keszthelyen is megemlékezést szerveztek a nemzeti összetartozás napján.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.