Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Negyedévszázada a térség szolgálatában
2024. máj. 23. csütörtök | Balatongyörök
Negyedévszázada a térség szolgálatában
25 éves a Balatongyöröki Rendőrőrs. A jubileum alkalmából köszöntötték az itt szolgált és most szolgáló egyenruhásokat. Az őrsön dolgozók három településen, Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson látnak el feladatot.

A Balatongyöröki Rendőrőrsöt 1999. május 23-án avatták fel a felújított önkormányzati épületben. Az akkori parancsnok, Farkas Zsolt 10 fővel kezdte meg itt a munkát a közbiztonság javítása érdekében. Szükség volt az intézmény létrehozására, mivel akkoriban megszaporodtak a bűncselekmények. Azóta rengeteget javult a helyzet. 

„A Balatongyöröki Rendőrőrs létszáma 6 fő. Van 3 körzeti  megbízott, 2 fő járőrünk és az őrsparancsnok személye a hatodik. A feladataink azok az általános rendőrségi feladatok ellátásából adódóan széleskörűek a helyszíni biztosítástól a rendészeti, közlekedésrendészeti, bűnügyi feladatokra terjed ki.” - mondta el Pénzváltó József a Balatongyöröki Rendőrőrs őrsparancsnoka.

A korábbi eseményekről Dr. Farsang Boglárka kapitányságvezető beszélt a jubileumi ünnepségen. Úgy fogalmazott, a Balatongyöröki Rendőrőrs a Keszthelyi Rendőrkapitányság meghosszabbított karja.

„Az őrs megalakulását megelőzte egy olyan bűnügyi hullám, ami nem csak a Balaton-partot, hanem gyakorlatilag az egész országot érintette. Ezt a három települést pedig kifejezetten. Nagyon nagy számban voltak betöréses lopások, gépkocsi lopások, gépkocsi feltörések. És azt gondolom, hogy a három település vezetőjének az összefogása, a rendőrség, a polgárőrség és a lakosság is természetesen mind-mind kellett ahhoz, hogy ez a helyzet megoldódjon. És ez meg is történt.”

A rendőrőrsön dolgozókat a hozzájuk tartozó három település polgármestere is köszöntötte. Biró Róbert úgy fogalmazott, kiemelt szerepük van a rendőröknek, hiszen nem csak a települések lakóira, hanem a nyaralókra is vigyázniuk kell. Gál Lajos a jó együttműködést hangsúlyozta a községek és az egyenruhások között. Beszédében arra is rámutatott, hogy milyen sokrétű feladatot látnak el a rend őrei. Pali Róbert ezek mellett köszönetet mondott az emberiességükért is. A kölcsönös tisztelet jeleként ingyenes strandbérletekkel ajándékozta meg a jelenlévőket. Pohárköszöntőjében Dr. Vereckei Csaba főkapitány méltatta ezt a térséget. Kiemelte, hogy az önkormányzatok mellett a lakókkal is jó kapcsolatot ápolnak kollégái, ami még hatékonyabbá teszi az itt zajló munkát. 

„Számomra meglepő volt, hogy mennyire összhangban áll a három település teljes vezetése, hogy mennyire egy követ fújnak a polgármesterek, egy irányba gondolkodnak. Ez valahol magában rejti a sikert is. Hiszen ez a fajta egység, ez a fajta határozottság az alapja mindannak, amit aztán eredményként elkönyvelhetünk.”

A Balatongyöröki Rendőrőrsön ketten vannak, akik a kezdetek óta, vagyis 25 éve itt teljesítenek szolgálatot. Kassai Miklós és Verhás Szilárd a szezonnyitón kapott elismerést munkájáért. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Keszthely
Gálaműsorral ünnepelték meg a jubileumot.
| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
A jubileum alkalmából tárlaton mutatták be az elmúlt 25 év történéseit.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Ünnepi délután keretében emlékeztek vissza a tagok az elmúlt negyven és eseményeire.
| 2024. jan. 22. hétfő 16:12 | Zalaapáti
Fennállásuk 20. évfordulóját ünneplik a zalaapáti táncosok.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:56 | Keszthely
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.