Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Méltó helyen a civil szervezetek
2024. máj. 3. péntek | Keszthely
Méltó helyen a civil szervezetek
Újabb közösségi ház újult meg Keszthelyen. A Család és Gyermekjóléti Központ által működtetett, de több civil szervezetet is befogadó Szalasztó utcai épület rekonstrukciója valósult meg. A beruházásnak köszönhetően méltó körülmények között tarthatják meg foglalkozásaikat a fogyatékkal élők, és a családsegítő központ munkatársai.

Nyílászárókat cseréltek, festettek és új vezetékeket húztak be az épületbe. A helyiségek már nagyon rossz állapotban voltak, ezért volt szükség a felújításra. Az épületet a látás- és mozgássérültek, az autizmussal élők is használják, de itt működik a Kolping Segítő Szolgálat, és itt tartja kortárssegítő foglalkozásait a Család- és Gyermekjóléti Központ. 

„Azért fontos számunkra ez a megújulás, mert nagyon kulturált és rendezett keretek között tudjuk megtartani a nagyobb megbeszéléseinket, a kortárssegítő csoportjainkat, remélhetőleg hamarosan a szülő csoportjainkat is. Kaptunk egy olyan teret, ahol a gyerekek a későbbiekben ingyen wifi meg egyéb más szolgáltatások mellett összegyűlhetnek, és csökken a kallódás, és az utcán töltött idő.” - tájékoztatott Jakabfi László, a Keszthelyi Család és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A közösségi ház számos civil szervezetet is befogad. Az ünnepélyes átadóra őket is meghívták, hiszen számukra is kiemelten fontos, hogy modern és kulturált körülmények között tartsák meg az összejöveteleiket. A felújítást a VÜZ Kft. végezte, de nagyon sok önkéntes is besegített a munkába. Emellett tárgyi felajánlások is érkeztek. A közösségi házak felújításának ez az utolsó állomása Keszthelyen.

„A CLLD projektekben, amelyekben több közösségi házat – mint a Külső Zsidi úti vagy a Kultudvar – megújítottunk, erre is sor kerülhetett. Ez volt az utolsó a sorban, több projektes nehézségen kellett átmenni. Ugyanazok a szervezetek használják, akik azelőtt is – a fogyatékkal élőknek, a rászorulóknak biztosítunk helyet, akik nagyon jó együttműködésben voltak ezidáig is.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

Az átadón elhangzott, Keszthely önkormányzatának nem csak az idősek, hanem a rászorulók segítése is kiemelten fontos. Ezért is nagy öröm, hogy a beruházással méltó körülményeket tudtak teremteni a különböző foglalkozásokhoz. Az épületet a családsegítő és a civil szervezetek mellett az iskolai és óvodai szociális munkások is használják.

„Önkormányzatnak az egyik legfontosabb feladata a rászorulóknak a segítése. Ez egy olyan hely, ahol leginkább a különböző okokból rászorultak – látássérültek, esetleg fogyatékosok bizonyos szempontból, mozgáskorlátozottak, és mások is összejöhetnek, és részben foglalkozások, meg segítő szolgáltatások vannak számukra. Itt van a Kolping is, a családsegítő is, és elég méltatlan körülmények között voltak.” - tette hozzá Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A közösségi ház 30 millió forintból újult meg. A továbbiakban újabb bútorokkal és egyéb berendezési tárgyakkal bővül majd a helyiség.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 21. csütörtök 17:04 | Keszthely
A felújított Közösségi Ház átadásán vehettek át élelmiszercsomagot a rászorulók.
| 2018. okt. 1. hétfő 17:10 | Keszthely
Egy pályázat segítségével zárkóztathatják fel a Külső-Zsidi út mentén élő hátrányos helyzetű lakókat.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Balatongyörök
Györöki juniális néven immár második alkalommal szerveztek a balatongyöröki civil szervezetek közös szabadidős programot.
| 2021. aug. 30. hétfő 16:49 | Keszthely
A zöld civil szervezetek harmincadik alkalommal vitatták meg a környezetvédelem kérdéseit.
| 2018. máj. 31. csütörtök 10:18 | Keszthely
Az egy százalékos adóra jogosult civil szervezetek elszámolásának határideje május 31-e.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.