Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a felújított Zsidi úti Közösségi Házat
2023. dec. 21. csütörtök | Keszthely
Átadták a felújított Zsidi úti Közösségi Házat
Felújították és átalakították a Zsidi úti Közösségi Házat. Az önkormányzati ingatlant tegnap adták át. Az épülete a Roma Nemzetiségi Önkormányzat használja közösségi programokra. Az átadással egy időben karácsonyi csomagot kaptak a rászoruló családok.

Új festést kapott kívülről a Zsidi úti Közösségi Ház. A nyílászárókat is lecserélték és a belső terekben is jelentős átalakítás volt. Megújultak a szociális helyiségek és nagyobb lett a konyha is. Olyan közösségi teret hoztak létre a város tulajdonában lévő épületben, amely a helyi egyesületeknek, civil szervezeteknek lehetőséget biztosít képzések, közösségépítési alkalmak lebonyolítására; kreatív műhelyfoglalkozásokra, a szabadidő aktív eltöltésére.A közel 30 millió forint támogatásból megújult közösségi ház avatásán Vozár Péterné alpolgármester mondta el, hogy egy nagyobb fejlesztési csomag része volt ez a fejlesztés. 

"Az Összefogás Keszthelyért Egyesület annak idején pályázott a CLLD forrásokra. Mintegy 400 millió forint összeget sikerült Keszthelyre hoznia,amelyből 340 millió Ft-ra pályázhattak különböző szervezetek. Ebből elég nagy szeletet hasított ki az önkormányzat, hiszen 10 játszóteret újítottunk meg vele, különböző közösségi helyek készültek, de civil szervezetek is sikerrel pályáztak."- mondta el Vozár Péterné alpolgármester.

A közösségi ház avatásán osztották ki azokat az élelmiszer csomagokat rászoruló családoknak, amit hagyományosan minden évben az ünnepek előtti napokban vihetnek haza a családok."Nagy szükség van rá. Négy gyereket nevelek. Minden nap főzni, meleg ételt az asztalra, úgyhogy ez nagy segítség."- nyilatkozta Orsós Natasa.

A szociálisan rászoruló családokban különösen nagy értéket képvisel az adomány. Sok helyen a csomag tartalmával méltóbbá, ünnepibbé teszik a karácsonyt. Bogdán Vivien a következőt mondta:"Így karácsony előtt ez természetesen nagyon jól esik az embernek,s mivel általában azért nagyobb létszámú családok vagyunk, mindegyiknek jól jön mindenfajta segítség. Úgyhogy ezért nagyon hálásak vagyunk."

Keszthely Város Önkormányzata 340 csomagot oszt szét az ünnepek előtti napokban. "Keszthelyen is nyilván vannak rászorulók akiknek gondot jelent, hogy karácsonykor ajándékot vegyenek,vagy akár csak csokoládét vegyenek. Legalább ezzel hozzá tudunk járulni, hogy az ünnepek egy kicsit jobb hangulatba teljenek el. Ezek a csomagok alapvető élelmiszereket is tartalmaznak, hisz abban is lehet hiány és természetesen tartalmaznak ilyen karácsonyi süteményeket, egy-egy bejglit, csokoládét."- adott tájékoztatást Manninger Jenő polgármester.

Az önkormányzat csomagja mellett meglepetést is kaptak a családok. A Vajda János Gimnázium tanulói cipős doboz karácsonyi ajándékát is hazavihették.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Keszthelyi Szemmel
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.