Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Páros küzdelmek a keszthelyi vizeken
2024. ápr. 30. kedd | Keszthely
Páros küzdelmek a keszthelyi vizeken
420-as ranglista versenyt rendeztek a hétvégén a Keszthelyi-öbölben. A megmérettetést a Keszthelyi Yacht Club szervezte a Magyar Vitorlás Szövetséggel karöltve. A három napos kupán 31 hajó indult, köztük keszthelyi párosok is.

Összekapaszkodva várakoztak a megfelelő szélre a KYC kupa ranglista versenyén. A tervezetthez képest késve indult el a 7. futam vasárnap. Az időjárás miatt kérdőjelessé vált a tervezett 9 futam megtartása, de belátható időn belül megérkezett a várt szél, így minden futamra felharsanhatott a rajtjelzés a Keszthelyi-öbölben.

A kategória résztvevői főleg fiatalok voltak, akiknek pont optimális ez a hajóosztály a csapatmunka elsajátítására. Takács Máté szerint a versenyeket kemény edzések előzik meg. 

„Egy edzés kb. 3 óra, ugye főleg limitálja, hogy a legtöbbünknek iskolája van, így kb. csak délután lehet erre idő. Az edzések abból állnak, hogy 30 perc ki-be menet, - egy hajót összeszerelni legtöbbször több időbe telik – és legtöbbször versenyhelyzeteket szoktunk gyakorolni. Pályákat rak ki az edző, és egymást, edzőtársakat próbálunk versenytársnak tekinteni.”

 A Keszthelyi Yacht Club két versenyzője Takács Máté, és a Sághy Attila 152 pontot elérve a 18. helyen végzett, ami a legjobb keszthelyi eredmény lett. A fiúk életének szerves része a Balaton és a vitorlázás. 

Az iskolánkban volt ilyen természettudatos szakkör és akkor kijöttünk a vízre. Utána elmentem egy vitorlás táborba, és úgy megszerettem a vitorlázást, és elkezdtem versenyezni és versenyszinten csinálni. Kilenc éve versenyzek.”

Tompos Kálmán, a Keszthelyi Yacht Club elnöke szerint a vitorlás élet meghatározó eleme a 420-as kategória. Az egyesületnek megtiszteltetés volt, hogy ranglista versenynek adhattak otthont.

„Itt lehet tanulni, innen lehet nagyobb hajóba átülni, és a klubok is valószínűleg úgy rendezik. 8 klub van most itt, Keszthelyen velünk együtt. 10-12 hajó van 1-1 klubban, a tihanyiak vannak sokan, a Balatoni Yacht Club. Nálunk 3 hajó van, a többieknél 1-2-3 hajó, tehát úgy látszik, hogy újra kezd népszerű lenni ez a kategória.”

Nem csak a versenyzők, de a szervezők is kitettek magukért. Farkas Péter főszervező szerint mind a helyszín, mind a szervezőcsapat ötösre vizsgázott ezen a rendezvényen.„Nagy öröm volt tavaly, amikor kiderült ősszel, hogy a Keszthelyi Yacht Club bevállalja ezt a versenyt és megcsinálja áprilisban. A kellő szakmai odafigyeléssel kezdtük el megszervezni, és most már el tudom mondani, hogy egy fantasztikus otthont adott ismét Keszthely. "

Az abszolút verseny első három helyét a Tihanyi Hajós Egylet párosai hódították el. 


Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2023. jún. 2. péntek 09:58 | Keszthely
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
| 2023. máj. 8. hétfő 17:59 | Keszthely
A Keszthelyi Yacht Club szervezte szombati sorozat nyitányán meglepően nagy a mezőny jött össze.
| 2022. okt. 25. kedd 17:00 | Keszthely
A Last Minute Regattára bárki nevezhetett, aki szerette volna kipróbálni saját magát és a hajóját.
| 2022. máj. 10. kedd 14:56 | Keszthely
Október elsejéig rendszeresen lesznek nyílt versenyek a Keszthelyi Yacht Clubnál.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.