Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Falukarácsony Sármelléken
2018. dec. 21. péntek | Sármellék
Falukarácsony Sármelléken
Ösztöndíjjal ismerték el a sármelléki fiatalok közösségi tevékenységét. A négy középiskolás diák mellett a helyi iskola nyugalmazott pedagógusa, Ferge Józsefné vehetett át aranydiplomát a hagyományos falukarácsonyon. A csütörtök esti rendezvényen a helyi iskolások – a többi mellett – bolgár nyelvű műsort is adtak.

A településvezetés régi terve és vágya volt, hogy támogassa a sármelléki fiatalokat. Egy pályázatnak köszönhetően írták ki a "Kis példaképünk" díjat, melyet a falukarácsonyon adtak át.

Horváth Tibor polgármester: „Közösségi munkát végző gyermekekről van szó. Kimondottan ez a pályázat fő célja. Azt szeretnénk, hogy a gyerekekben ez a közösségi szellem visszatérjen és egy kicsit át tudjuk adni a későbbiekben ezt a szervezést is nekik.” 

Az egyszeri, ötvenezer forintos ösztöndíjra 14 és 20 év közötti tanulók pályázhattak. Összesen négy fiatal érdemelte ki a "Kis példaképünk" díjat; Dávid Ákos, Vörös Balázs, Horváth Zsombor és Boldi Bence. 

„A facebookon láttam posztban, hogy lehet ilyenre jelentkezni középiskolások számára, akik Sármelléken élnek és Sármelléken tudnak tevékenykedni. Sármelléken tevékenykedtem, az idősek otthonában készítettem a facebook oldalt és segítek a rendezvények bonyolításában, hangosításában” - mondta Boldi Bence. 

Aranydiplomát is átadtak a rendezvényen. Ferge Józsefné 50 éve végzett az Egri Tanárképző Főiskolán. 1970-ben költözött Sármellékre, ahol 38 éven át tanított. A megható pillanatok közt azt mondta, minden tanítványára nagyon büszke, legyen az kétkezi munkás, vagy orvos.

„A falu befogadott én úgy érzem, a szülők pedig elfogadtak. Én igyekeztem úgy dolgozni, hogy tanítványaimat arra serkentsem, hogy erős akarattal, kitartással lehet csak sikereket elérni” - mondta televíziónknak az aranydiplomás pedagógus. 

Bolgár nyelvű kiszámolókkal és mondókákkal színesítették a falukarácsony műsorát. Sármelléki gyerekek adták elő a produkciót. Ugyanis a településen bolgárul is tanulnak a diákok a Bolgár Nemzetiségi Nyelvoktató Iskolának köszönhetően. Az intézménynek a zalavári Cirill és Metód emlékmű révén alakult kapcsolata előbb Zalavárral, majd Sármellékkel.

„Feljöttek Budapestre és azt mondták, szeretnének bolgárul is tanulni ebben az iskolában. Így idén az egyik tanárunk minden pénteken ide jön Sármellékre és egy 26 fős csoport van a gyerekekből, két csoportban; kisebbek és nagyobbak és bolgár nyelvet tanulnak” - mesélte Kjoszeva Szvetla, a Bolgár Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola vezetője. 

A hagyományos falukarácsonyon a helyi iskola tanulói adtak műsort.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Sármellék
A sármelléki és zalavári szovjet légierő ezredhez kapcsolódó emlékeket és tárgyakat keres a Balatoni Múzeum.
| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Sármellék
Sármelléken járda és a kerékpárút kialakítása zajlik. Idén is folytatódnak a beruházások, fejlesztések.
| 2024. jan. 26. péntek 16:03 | Sármellék
Évindító fogadáson értékelt Sármellék polgármestere.
| 2023. nov. 16. csütörtök 15:15 | Sármellék
Bulgáriai gyerekek vendégeskedtek Sármelléken.
| 2023. nov. 15. szerda 16:38 | Sármellék-Zalavár
A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.