Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újabb városfejlesztési terveket jelentett be Manninger Jenő
2024. feb. 27. kedd | Keszthely
Újabb városfejlesztési terveket jelentett be Manninger Jenő
Bővítik a Balaton Színház fogadóterét, a Keszthelyi Piacon pedig fedett vásárcsarnokot építenének és új parkolókat alakítanának ki – jelentette be Manninger Jenő. Keszthely polgármestere sajtótájékoztató keretében ismertette a terveket, amelyek a TOP+ programban rendelkezésre álló 8,7 milliárd forintos forrásból valósulnak meg.

A Balaton Színház számos kiállításnak és konferenciának ad otthont. A nagyterem 500 fő befogadására képes, az épületben azonban nincs olyan helyiség, ahol ennyi embert meg lehet vendégelni. Ezért fogalmazódott meg a bővítés gondolata. A tervek szerint a Kossuth Lajos utca 27. és 30. szám alatti ingatlanok udvarát részben befedik, itt alakítanak ki vendéglátásra alkalmas területet, valamint melegítőkonyhát és tálaló helyiségeket.

„Megközelíthető lenne a Kossuth Lajos utcából, de a színházból is. Részleges befedés, tehát maradna egy kis zöldterület mindkét udvarban. Ez biztosítana még annyi helyet, hogy összességében a Simányval együtt 500 ember számára adhatnák fogadást, rendezvényt. Természetesen ezek a terek egyébként más időpontban, amikor nincs rendezvény, kiállítások, bemutatók céljára is hasznosíthatóak lennének.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a színház bővítésére vonatkozó pályázatot még a tavasszal beadják. Amennyiben minden a tervek szerint halad, jövőre elkezdődhet az építkezés.

Szintén a tervek között szerepel a Keszthelyi Piac bővítése. A polgármester elmondta: az önkormányzat kiemelt célja, hogy a jelenlegi zöldségpiac megmaradjon, hiszen ez fontos a város lakosságának. Ugyanakkor cél egy olyan zárt vásárcsarnok építése, amelyben több bolt is helyet kapna. Ezzel a belvárosi élelmiszerbolt hiánya is megoldódna. Ehhez azonban az önkormányzatnak meg kell vásárolnia azt az épületet, amelyben korábban a kisbolt működött. Fontos a parkolás kérdése is. A férőhelyek bővítése érdekében a jelenlegi parkoló területére úgynevezett kéregparkolót építenének, amely a Bem utca felől lenne megközelíthető.

„Még 120 férőhelyet tudnánk úgy létrehozni, hogy részben a piac mögötti terület felhasználásával, részben a piac jelenlegi parkolójára egy kéregparkolót, tehát még egy szintet építenénk a Bem utca felől megközelítéssel. A megközelítés is probléma, tehát alulról elég nehéz a piac parkolójába bejönni, tehát ott azt nem terhelnénk tovább, hanem lenne egy külön bejárat még a Bem utca felől, és így létrejönne még összességében 113 parkolóhely, amire nagy szüksége lenne a belvárosnak. Erre is készül egy terv.” - tette hozzá a polgármester.

Manninger Jenő kifejtette, a piac átalakítását egy második ütemben tervezi a város, jelenleg a színház bővítése élvez elsőbbséget. Elhangzott, ezek a projektek a városfejlesztési program részét képezik, amelyet a testület jóváhagyott.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
A város a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia szempontjai alapján tervezi a beruházásokat.
| 2022. júl. 29. péntek 18:03 | Keszthely
A Fenntartható Városfejlesztési Stratégiával kapcsolatos kérdőívet bármelyik keszthelyi kitöltheti.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen is bemutatták az Illatok kalandjátéka című kiállítást.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.