Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 100 mm eső, 87 riasztás
2018. szep. 5. szerda | Keszthely
100 mm eső, 87 riasztás
87 alkalommal riasztották a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat kedden és szerdán Zala megyében a nagy mennyiségű csapadék okozta árvizek miatt. A lánglovagok lakossági bejelentések alapján érkeztek a házakhoz, ahol kiszivattyúzták a nagy mennyiségű vizet a pincékből, garázsokból. Keszthely több utcájában még szerda délben is állt a víz.

Még szerdán délelőtt is több helyen szivattyúzták a vizet a pincékből a tűzoltók. A napok óta tartó heves esőzések miatt városszerte számos házban okozott problémát az árvíz. A nagy mennyiségű csapadékot a csatornahálózat nem bírta el, sok helyen még szerdán is bugyogott a víz a csatornafedeleknél.

A Cholnoky utcában lakóknál már reggel korán szivattyúztak a tűzoltók. Az egyik lakó, Egyházi József a maradék vizet saját maga próbálja eltávolítani a pincéből. Azt mondja, az elmúlt évtizedekben több alkalommal is volt árvíz, de ilyen magas vízállással még nem találkozott.

„Az elmúlt negyven évben nem volt, ez mindent betetőzött. Ez rátett 10 centit az eddigi plafonra, a legmagasabb árvízre. Elöntött mindent.” - mondta a Cholnoky utcai lakos.

Az Apát utca egy szakaszát már kedden lezárták, az útzár pedig még a szerda délelőtti órákban is érvényben volt. Az autósok többsége azonban a tábla ellenére behajtott az érintett útszakaszra. Olyanok is akadtak azonban, akik a vízzel elárasztott rész előtt visszafordultak. A vízelvezető árkok szerdán délelőtt is tele voltak, és a vasúti töltés mellett is állt a víz. A tűzoltóknak Keszthely mellett Reziben és Cserszegtomajon is akadt dolguk.

„Mintegy 100 mm csapadék esett 2 nap alatt az említett térségben. Ezzel párhuzamosan szerda délig 87 helyre riasztották a keszthelyi, pacsai, zalaegerszegi és a nagykanizsai hivatásos, a zalaszentgróti önkormányzati, és a gelsei, alsópáhoki, rezi és a hévízi önkéntes tűzoltókat. A beavatkozó tűzoltórajoknak a csapadékvizet kellett pincékből, mélygarázsokból, udvarokból illetve lakóépületekből szivattyúkkal eltávolítaniuk. Útra dőlt fák eltávolításánál is beavatkoztak 9 alkalommal a tűzoltók.” - tájékoztatott Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint az árvízhez illetve a viharhoz kapcsolódó személyi sérülés nem történt a megyében, illetve senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 26. kedd 17:07 | Keszthely
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
| 2023. júl. 26. szerda 17:24 | Keszthely
A katasztrófák elkerülése végett látták el tanácsokkal a lakosságot a szakemberek.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:17 | Keszthely
Csütörtök délig mindössze egy keszthelyi és egy hévízi vonulása volt a helyi tűzoltóknak.
| 2022. jan. 7. péntek 15:17 | Keszthely
A balatoni szezon legerősebb vihara június 23-án csapott le.
| 2020. jún. 8. hétfő 19:07 | Keszthely
Teljes útzár mellett vágták ki a vihar után kidőlt fát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.