Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Keszthely környékén is károkat okozott a vihar
2023. szep. 26. kedd | Keszthely
Keszthely környékén is károkat okozott a vihar
A Dunántúlon csaknem 100 km/órás széllökést is mértek vasárnap, Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb lökés. Több helyen faágat szakított le a vihar, néhol anyagi kár is keletkezett. Annyira és olyan gyorsan hűlt le az idő, hogy a Balaton vize melegebb volt a levegőnél.

70-75 kilométer/órás szél, leszakadt faágak. Így ért véget a szeptemberi nyár. Zala vármegyében elsősorban Keszthely térségét sújtotta az októbert idéző időjárás.

Hat méteres faágat szakított le a szél itt, Hévízen, az Ady Endre utcában. A tűzoltók még a délelőtt kivonultak a helyszínre. Láncfűrésszel távolították el a forgalmi akadályt. Az érintett kerékpárút viszont még délután is le volt zárva. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Járdára és úttestre dőlt egy faág a Vaszary Kolos utcában, a gyógyszertárral és a cukrászdával szemben. Itt is a keszthelyi tűzoltók aprították fel és távolították el a fát.

Nem messze innét, a Balogh Ferenc utcában is faágat szakított a szél. Egyik alkalommal sem sérült meg senki. Összesen nyolc helyszínen avatkoztak be vasárnap a keszthelyi tűzoltók, Hévízen és Balatongyörökön a helyi önkéntesek is segítettek nekik.

„Ami egy kicsit komolyabb beavatkozás volt, az Balatongyörökön volt vasárnap délután, ahol villanyvezetékre és kerítésre dőlt egy fa az Eötvös Károly utcában. Itt a keszthelyi tűzoltók – szintén a helyi tűzoltók segítségével – és létraszer alkalmazásával távolították el ezt a fát. Rajtuk kívül még egy esetben dolgoztak tűzoltók a vármegyében, méghozzá a zalakarosiak, akik Zalaváron dolgoztak. Ott a késő esti órákban egy kidőlt fa adott munkát szintén. Ez a fa az úttestre dőlt, de a dőlés közben megrongált egy kerítést és egy családi ház tetőszerkezetét is” - mondta Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

A vasárnap délutáni sétálók látványát most letört gallyak, falevelek és zord hullámok váltották fel a keszthelyi mólónál. Az Időkép szerint a Balaton öt fokkal volt melegebb, mint a levegő. Míg a magyar tenger átlagosan 20, addig a levegő csupán néhány kivétellel nem érte el a 15 fokot. A Katasztrófavédelem azt tanácsolja, vihar esetén semmiképp ne parkoljunk és tartózkodjunk fák alatt. Villámlás esetén be kell csukni a nyílászárókat. A kerti bútorokat, játékokat pedig rögzíteni, vagy elzárni kell, hogy azokat az erős szél ne emelhesse meg. Az ingatlanok előtt a tulajdonos kötelessége a vízelvezető árok tisztítása. A hirtelen lezúduló esőnél így megelőzhető, hogy az utcát, a járdát, vagy épp az otthonunkat árassza el a víz. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 26. szerda 17:24 | Keszthely
A katasztrófák elkerülése végett látták el tanácsokkal a lakosságot a szakemberek.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:17 | Keszthely
Csütörtök délig mindössze egy keszthelyi és egy hévízi vonulása volt a helyi tűzoltóknak.
| 2022. jan. 7. péntek 15:17 | Keszthely
A balatoni szezon legerősebb vihara június 23-án csapott le.
| 2020. jún. 8. hétfő 19:07 | Keszthely
Teljes útzár mellett vágták ki a vihar után kidőlt fát.
| 2018. szep. 5. szerda 15:12 | Keszthely
Még szerda délelőtt is szivattyúzták a pincékből a vizet a tűzoltók a keddi árvíz után.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.