Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Odafigyeléssel mérsékelhetőek a károk
2023. júl. 26. szerda | Keszthely
Odafigyeléssel mérsékelhetőek a károk
Többször kellett vonulniuk országszerte a tűzoltóknak az elmúlt napokban tapasztalható viharok miatt. A katasztrófák elkerülése végett látták el tanácsokkal a lakosságot. Az egyenruhások felhívják a figyelmet, hogy odafigyeléssel tehetünk a károk elkerülésért, mérsékléséért.

A nyári hevesebb zivatarok folyamatosan emelik a tűzoltói beavatkozások számát. Az elmúlt időszakban Zalában átlagosan 20-50 alkalommal riasztották a lánglovagokat. Az esetek többségében a szél vagy a heves esőzés miatt kialakult forgalmi akadályokat kellett megszüntetniük, de épületkárok miatt is volt már szükség a segítségükre. Felhívják a figyelmet, hogy sokat tehetünk azért, hogy mérsékeljük a károkat. Például ha erős szél várható, akkor zárjuk be a nyílászárókat, rögzítsük a kertben vagy az erkélyen található  tárgyakat, hogy ne kaphassa fel ezeket a szél. Érdemes letölteni a VÉSZ alkalmazást, hiszen az jelzi, ha meteorológiai riasztás lép érvénybe, de a tavi viharjelző rendszer is figyelmeztet.

„Nagyon figyeljünk arra, hogy a felkészülés talán az egyik legfontosabb az egészben, az ott kezdődik, hogy tényleg ezt a VÉSZ alkalmazást használjuk, ügyelünk a vízelvezető árkokra és mindenféle olyan bútorokat elviszünk a közelből, amit esetleg a szél vagy a jég megrongálhat. Vihar közben nyilván húzódjunk egy épületbe, fa alá semmiképpen és természetesen vihar után amilyen károkat látunk, azt mindenképpen jelezzük a szolgáltatóknak.” - mondta el Kósi Zsolt szóvivő.

Az egyenruhások arra is felhívják a figyelmet, hogy vihar esetén lassabban vezessünk, az eső és a szél miatt előfordulhat, hogy fa dől az útra. A kisebb ágakat saját magunk is eltávolíthatjuk, a nagyobbaknál viszont azonnal tegyünk bejelentést. Legutóbb kedden egy huszonöt méter magas fa dőlt egy éppen arra közlekedő járműre Vindornyaszőlős közelében. Az autót a sofőr időben elhagyta, így személyi sérülés nem történt. Egy helyszínre érkező munkagép emelte le a kocsiról a fát, amit az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el. Baj esetén a 112-es segélyhívó számon kérhetjük a tűzoltók segítségét!

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 26. kedd 17:07 | Keszthely
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:17 | Keszthely
Csütörtök délig mindössze egy keszthelyi és egy hévízi vonulása volt a helyi tűzoltóknak.
| 2022. jan. 7. péntek 15:17 | Keszthely
A balatoni szezon legerősebb vihara június 23-án csapott le.
| 2020. jún. 8. hétfő 19:07 | Keszthely
Teljes útzár mellett vágták ki a vihar után kidőlt fát.
| 2018. szep. 5. szerda 15:12 | Keszthely
Még szerda délelőtt is szivattyúzták a pincékből a vizet a tűzoltók a keddi árvíz után.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.