Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Indul a B my Lake
2018. aug. 21. kedd | Keszthely
Indul a B my Lake
Holnap délután startol a 6. B my Lake fesztivál, amelynek ez úttal Keszthely ad otthont. A Zala Kempingben már javában épülnek a színpadok, hogy minden készen álljon a szerda délutáni kezdésre. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a fesztiválra érkezők minél kevésbé zavarják az itt lakókat és a nyaralókat.

Négy nap, négy színpad, 40 ezer látogató és több tucat fellépő. Ez a B my Lake fesztivál számokban. Az underground elektronikus zene kedvelőit vonzó rendezvény már az első alkalommal elnyerte a legjobb kis fesztiválnak járó díjat, és azóta is a top 10-ben szerepel. Keszthelyen már napok óta rendezik a helyszínt a szervezők, lassan a színpadok is készen állnak a fellépők fogadására. A fesztiválra több ezer embert várnak, akiknek számos programot kínálnak.

„Napi látogatói számban olyan 8-9 ezer főre számítunk. Ez azt jelenti, hogy jelenleg olyan 5 ezer bérletes fesztivállátogatóra számítunk a rendezvényen. Ők fognak itt lakni vagy a kemping területén belül vagy a keszthelyi szállások valamelyikén mind a 4 napon. Ehhez a 4-5 ezer főhöz társul még egy nagyobb napi látogatói szám. Négy színpaddal készülünk, és számos nappali aktivitással. Tehát nem csak a zenei programjaink lesznek izgalmasak, hanem különböző workshopokat, előadásokat szervezünk. Ki lehet próbálni virtuális játékokat, különböző eszközöket.” - tájékoztatott Lalátka Olga, a rendezvény projektmenedzsere.

A fesztiválon profi színpadtechnika gondoskodik a magas szintű szórakozásról, a parton pedig térbútorok várják a pihenni vágyókat. A négy nap alatt az underground techno zene legnagyobb világsztárjai képviseltetik magukat Keszthelyen. A város vezetése a rendőrséggel karöltve kiemelt figyelmet fordít a rendezvény biztosítására. Dr. Horváth István rendőrkapitány a Keszthelyi Szemmel csütörtöki különkiadásában elmondta, az elmúlt hónapokban több alkalommal is egyeztettek Siófok rendőrkapitányával, így az ő tapasztalatait felhasználva készülnek a keszthelyi programra.

„Az ténykérdés, és valószínű, hogy ez fog történni ebben a néhány napban is, hogy ilyen mennyiségű embernek a jelenléte az okoz majd rendőrileg intézendő ügyeket. Kirívóan erőszakos, személyek elleni bűncselekményekről nem számoltak be a kollégák. Olyan kisebb, társadalmi veszélyeztetettségű tényállások, alkalmi lopások, kifosztások, az alkohol hatása alatt elkövetett cselekmények, illetve néhány kábítószerrel való visszaélés körüli ügyről számoltak be.” - hangsúlyozta a keszthelyi rendőrkapitány.

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a parkolás se okozzon problémát a keszthelyieknek. A Helikon strand parkolóját továbbra is a fürdőzök használhatják majd, ehhez érkezéskor behajtási engedélyt is kapnak. A fesztivál vendégei a sportkemping területén hagyhatják az autót és innen gyalogosan tudják megközelíteni a kempinget. 

Regman Karola - Keszthelyi TV 

| 2018. aug. 22. szerda 16:39 | Keszthely
Négy napon át, három színpadon várják az elektronikus zene szerelmeseit.
| 2018. már. 2. péntek 17:27 | Keszthely
Az elektronikus zenei programnak eddig Zamárdi adott otthont, tízezreket várnak Keszthelyre.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.