Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Útfelújítás a Napfény soron
2018. máj. 24. csütörtök | Keszthely
Útfelújítás a Napfény soron
A Keszthely-kertvárosi Napfény sor útburkolatának felújítása zajlik hetek óta. Az országos útfelújítási program keretében zajlik a beruházás. Az út felmarása már május elején megtörtént, ennek köszönhetően harminc-negyven kilométer per órás sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki. Már nem sokáig kell itt lassú ütemben haladni.

A Keszthelyt elkerülő 71-es út körforgalmas kereszteződésétől lesz új felülete az útburkolatnak. Az úgynevezett Bikedi sorig terjed a felújítással érintett szakasz. A felmarással már korábban végeztek. Volt egy átmeneti munkaszüneti időszak, ez most véget ért.

Megkezdték az út aszfaltozását is. A “százmilliárdos program”-nak is nevezett felújítás keretében ezen a szakaszon egy csaknem 2,7 km-es útfelület újul meg. Két réteg aszfaltot terítenek a lemart utakra, így várhatóan jól bírja majd az új felület a jelentős terhelést. A Napfény sor burkolata már nagyon régen lett felújítva. Akkor is egy olyan technológiával, ami mostanra megrepedezett, így a munka halaszthatatlanná vált. Ettől eltekintve Keszthely környékén az utak átlag feletti minőségűek, sok új szakasz épült a közelmúltban.

"Keszthely térségében nagyon jó a burkolat állapot. Nagyon sok új út épült és ahhoz képest ez a szakasz már nagyon régen lett felújítva és akkor is egy olyan technológiával, ami eddigre már nagyon elfáradt, nagyon megrepedezett. Ennek a felújítása mára már halaszthatatlan volt. Azért is nagyon fontos ennek a szakasznak a felújítása, mert a Zala megyei úthálózatban, összekötő úthálózatban ez a legnagyobb forgalommal terhelt összekötő út." - magyarázta Schlemmer Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési osztályvezetője.

Jelenleg még az autóbusz öblök kialakítása is zajlik. Ezen a szakaszon a statisztikák szerint napi átlag tizenhétezer jármű halad át, ez is indokolja a felújítást. Figyelembe vették azt is, hogy az út jelentős üdülőforgalmat bonyolít. A szezonra elkészülnek a munkálatokkal, de van egy olyan, körülbelül háromszáz méteres szakasz, amit később fognak átépíteni.

"A 2,7 km-ből ki fog maradni egy 300 méteres szakasz itt mögöttünk, ahol egy útcsatlakozási csomópont fog kiépülni magánberuházásban. Ezt kihagytuk és ez majd a későbbiekben fog megvalósulni, magán beruházásban." - tette hozzá a fejlesztési osztályvezető.

Az útfelújítás bekerülési költsége körülbelül kettőszáznyolcvan millió forint lesz.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. szep. 6. szerda 16:14 | Cserszegtomaj
A Sümegi út és a Határ utca között 1200 méteren újult meg az út Cserszegtomajon
| 2020. dec. 4. péntek 14:35 | Keszthely
A Rákóczi tér és a Keszthelyi Kórház között újult meg a teljes útburkolat, a buszöblök és az útpadka.
| 2020. feb. 14. péntek 13:30 | Keszthely - Sármellék
Az utak állapotának és a karbantartásoknak is kedvez az időjárás, tavasszal számos felújítás lesz.
| 2019. aug. 27. kedd 16:00 | Zalacsány
Már folynak a munkálatok a Zalaapátit Zalabérrel összekötő pályaszakaszon.
| 2018. máj. 3. csütörtök 11:43 | Gétye
A tavasz az útfelújítások, kátyúzások időszaka - a napokban a 75-ös főúton várhatók emiatt lezárások.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.