Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kedvez az időjárás az útkarbantartásoknak
2020. feb. 14. péntek | Keszthely - Sármellék
Kedvez az időjárás az útkarbantartásoknak
Kedvez az időjárás az útkarbantartásoknak. A Közút dolgozói szinte a nyári időszakban szokásos munkákat végezhetnek. Zalában mintegy 1800 kilométer közút felügyeletét látja el a társaság. Tavasszal több beruházás kezdődik, illetve folytatódik Keszthely térségében; felújítják a Csapás út egy szakaszát, a szentgyörgyvári elágazót és várhatóan augusztusban átadják az M76-os első szakaszát.

A lesüllyedt padkát állították helyre a közút munkatársai pénteken Sármelléken, a Dózsa György utcában. Májusban itt is áthalad majd a Giro d'Italia kerékpárverseny, ennek útvonalán zajlanak most elsősorban a fenntartási munkálatokat. A kedvező időjárás miatt olyan munkákat tudnak most végezni szinte, mint a nyári időszakban; kátyúznak, padkáznak és gondozzák a növényzetet.

Mórocz József, a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója: „A tél most nagyon szerencsésen alakult, ez részben azt is jelenti, hogy kis pénzügyi megtakarítás is keletkezik, amit majd útfenntartásra tudunk fordítani. Természetesen a téli időjárás igénybe veszi az úthálózatot, de most sokkal kisebb mértékben, mint mondjuk a korábbi években.”

A Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóság mintegy 1800 kilométer, míg a keszthelyi üzemmérnöksége 400 kilométeres útszakasz felügyeletét látja el.

A szakemberek és az autósok bízhatnak a korai tavaszban, így minél előbb megkezdődhetnek a nagyobb volumenű útfelújítások. Idén fogják elvégezni a 75-ös és 76-os út kereszteződésében fekvő, jelentősen leromlott szentgyörgyvári elágazó felújítását. A megyében elsőként épült körforgalom új burkolatot és szegélyezést is kap. A Csapás úton a várvölgyi és rezi csomópontok közötti szakaszt is felújítják. A Közút megyei igazgatójának tájékoztatása szerint, amint az időjárás alkalmas lesz a munkavégzésre, indítják a kivitelezést a mintegy 950 méteres szakaszon. Ezek mellett több kiemelt beruházás is aktuális.

„A rezi körforgalmi csomópontnak folytatódnak a tervezési munkálatai és a NIF Zrt. beruházásában a kivitelezés a tervezést követően el fog indulni, illetve a nagyobb munkák között mindenképpen meg kell említenem, hogy folyamatban van az M76-os útnak a kiépítése. Balatonszentgyörgyig az autópályától még az idei évben átadásra kerül augusztus folyamában és után folytatódik tovább Fenékpuszta irányéban teljes gőzzel az építés” - fogalmazott a megyei igazgató. Mórocz József hozzátette, a Közút beruházásai közül folytatódik a 71-es út gyenesdiási szakaszának felújítása, itt az ivóvízvezetékek cseréje tavaly megtörtént. A társaság tervezi Hévízen az Ady Endre utca szakaszos burkolat-felújítását is.A Közút Zala megyei igazgatója elmondta, kezdeményeztek egy találkozót Keszthely polgármesterével, hogy áttekintsék a várost érintő közúthálózati feladatokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. ápr. 21. szerda 15:57 | Alsópáhok/Keszthely
Jelenleg Alsópáhok főutcáján dolgoznak az útépítők. Itt 500 méteres szakasz kap új burkolatot.
| 2021. már. 17. szerda 17:15 | Magyarország
Az út- és kezelői ellenőrök közfeladatot ellátó személynek minősülnek a hónap elejétől.
| 2020. nov. 12. csütörtök 12:02 | Keszthely
A géppark és a személyzet felkészítése megtörtént.
| 2020. szep. 10. csütörtök 14:18 | Keszthely
A buszpályaudvar és az Erzsébet királyné utca között mintegy 300 tonna aszfaltot fektettek le.
| 2020. ápr. 23. csütörtök 16:56 | Keszthely
A tényleges idegenforgalmi szezon előtt át kívánják adni a 71-es és a Csapás út felújított szakaszát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.