Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyalogosan a Balaton körül
2018. máj. 23. szerda | Keszthely
Gyalogosan a Balaton körül
Mennyi a Balaton kerülete? 300 000 lépés! Ez a szlogenje az idén már második alkalommal megszervezett Balaton Caminonak. A három Budapesten élő lány ez úttal május végén vágott neki a túrának, amelyhez a 10 nap során bárki csatlakozhat. A fiatalok kalandjait bárki követheti a facebookon vagy a Balaton Camino blogján is.

A csapat a program ötödik napján érkezett Keszthelyre, innen folytatták az útjukat másnap reggel Balatonberény irányába. A három lányhoz, Budavári Dórához, Rákász-Losonczy Judithoz és Scherer Annához néhányan csak időszakosan mások pedig az egész túra idejére csatlakoztak.         

„Nagyon jól érzem magam. Egy olyan gondolat által érkeztem ide, hogy körbejárom a Balatont, ez által jobban megismerem, és egy kis megnyugvás átszellemülés, és kilépni a hétköznapok világából.” - mondta az egyik túrázó, Finta Antal.

Az elszánt túrázók napi 20-25 kilométert gyalogolnak, és ez idő alatt igyekeznek felfedezni a Balaton rejtett szépségeit is. A csapat körében nagy sikert aratott a keszthelyi Balaton-part, ahol csoportkép is készült az óriásbetűknél. A lányok idén tudatosan döntöttek a tavaszi túrázás mellett.

„Nagyon-nagyon szerettük a tavalyi túrát. Ugye tavaly februárban jártuk körbe a Balatont először. Mindenképpen szerettük volna megismételni. Idén a Nagyon Balaton programsorozat keretében ezt meg is tehettük, és kicsit kinyitottuk az ajtókat, azt mondtuk, hogy lehet hozzánk csatlakozni. Ráadásul egy olyan időpontot is választottunk a májussal, amikor azért több embernek van kedve talán gyalogolni, mint februárban. Úgy tűnik, hogy jól döntöttünk, ez most igazán szezonindító hangulatú, jó időjárással.” - emelte ki Budavári Dóra, a Balaton Camino egyik szervezője.

A három barátnő és kolléganő azért találta ki a Balaton Caminot, mert egy olyan projektet kerestek, melybe a saját szabályaik szerint és a saját örömükre vághatnak bele. A csapat a tíz nap során a fizikai megterhelés mellett egy lelki utazáson is részt vesz. A lányok idén is naponta jelentkeznek a blogon, ahol beszámolnak a kalandjaikról. Azok, akik otthonról követik a túrázókat, számos fotó segítségével pillanthatnak be a legszebb élményekbe. A túrához csatlakozók között olyan is van, aki már az első perctől kezdve nyomon követi az eseményeket.

„Én már tavaly is követtem a lányokat, amikor nekivágtak így februárban, és nagyon érdekesnek találtam, és főleg egy óriási kihívás, hogy így februárban nekivágtak a lányok. Igazából indulás előtt egy héttel láttam, hogy lehet idén hozzájuk csatlakozni, és bennem föl sem merült a kérdés, szóval így egyből egyértelmű volt, hogy akkor én jövök, és akkor ezt bevállaltam, hogy végigcsinálom ugyanezt a távot.” - tájékoztatott a program résztvevője, Őri Krisztina.

A Helikon strandnál a következő megállót is megbeszélte a csapat. A túrázók itt búcsúztak el Keszthelytől, és indultak tovább Balatonberénybe. A Balaton Camino május 27-én ér véget Balatonakarattyán.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2017. feb. 22. szerda 15:23 | Balaton
Tíz nap alatt sétálja körbe a tavat három fiatal hölgy, hogy megismerjék a magyar tenger téli oldalát.
| 2021. ápr. 28. szerda 17:22 | Keszthely
Az okostelefonra letölthető alkalmazás a kezdő túrázóknak is nyújt segítséget.
| 2017. máj. 26. péntek 14:42 | Vonyarcvashegy
Újabb lehetőséggel csábítják Vonyarcvashegyre a túrázni vágyókat: ez az Airwheel.
| 2015. máj. 20. szerda 11:33 | Várvölgy
A Keszthelyi-hegység, Rezi vár és a Tátika ölelésében elterülő Várvölgy várja az ide a látogatókat..
| 2023. okt. 12. csütörtök 15:09 | Keszthely
A Világ gyalogló (hó)naphoz csatlakozott a Helikon Liget Egyesület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.