A három barátnő és kolléganő Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna is kötődik a tóhoz. Gyermekkori emlékeik mellett munkájuk is kapcsolódik a Balatonhoz. Céljuk az volt, hogy saját szórakoztatásukra kitaláljanak egy közös programot. Belső cél is vezérli őket, de a tó téli arcára is ráirányítják a figyelmet.
„Ez nekünk egy baráti együttlét, egy kaland, egy élmény. Biztosan van nagyon sok üzenete kifelé. Nyilván mivel sokat dolgozunk a Balatonnal, örülünk annak, hogy a téli Balatonról szó esik, hogy ha látják az emberek látják azt, hogy a Balatonon nem csak a nyáron történik valami. Azt hiszem, hogy ez másodlagos célunk is volt, hogy megmutassuk és látszik is, hogy az embereket pont emiatt is érdekli talán jobban.” - nyilatkozta Budavári Dóra.
A három elszánt túrázó napi szinten beszámol a facebookon és egy blog oldalon az utazásról. Borászatokat, éttermeket látogatnak meg, fotóikon bemutatják a kikötők, strandok, vagy akár a Badacsony téli szépségét. Naponta 20-25 kilométert tesznek meg, a tó 204 kilométeres körét feltehetően 240-250 kilométeres túrával teljesítik, hiszen kisebb kitérőket is tesznek.
Február 21-én, kedden érkeztek a caminósok Keszthelyre. Itt Bezerics Dániel látta őket vendégül a Paletta Biszrtónál. A szmókerben ízletes pontyokat füstültek, melyből a lányok maguk készíthették el a nyár egyik slágerételének szánt Pulled pontyot. A bagelben nemesbüki sajtkrém, marinált hagyma és bébispenót kísérte a balatonboglári halat. A keszthelyi étteremtulajdonos nagyon örül, hogy ismét van egy lehetőség, mellyel a Balaton téli értékeit megmutathatják:
„Én azt gondolom, hogy egy elég mozgalmas tél van mögöttünk és lassan elmondhatjuk, hogy nem csak nyári szezonról és téli szezonról, hanem végre a Balaton nem idegenforgalmi szezonokról kell beszélni, hanem mezőgazdasági szezonokról. Hiszen ezek a mezőgazdasági szezonok azok, amiket a jó minőségben, egész évben üzemelő éttermek megjelenítenek a tányérjaikon.”
A Balaton Camino Február 24-én a Balatonlelle-Balatonföldvár távval zárul. A lányok örömmel fogadják a közösségi oldalon a tippeket és javaslatokat, hogy hova érdemes ellátogatniuk egy jó étteremért, kilátásért, vagy finom borért.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV