Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Iparosok és gazdák báloztak
2023. ápr. 17. hétfő | Pacsa
Iparosok és gazdák báloztak
A mezőgazdáknak és a vállalkozóknak szerveztek bált Pacsán. A Városunkért Egyesület decemberi megalakulása óta folyamatosan törekszik arra, hogy különböző közösségi programokat rendezzen a településen. A bál bevételét jótékony célra fordítja a szervezet.

Pacsai és környékbeli gyerekek is megmutatták tehetségüket a bálozó közönségnek. A meghívott vendégek néptáncot és palotást is láthattak, de az énekkar is bemutatkozott. Emellett a modern táncosok is felléptek. A vállalkozók nagy örömmel vettek részt a programon.

„Igazából egy nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, már csak azért is, hogy ne csak a vállalkozók tartsanak össze, hanem az úgymond agrár vonal és a vállalkozók közösen.” - mondta egy vállalkozó, Bőr-Takács Ildikó.

Pacsán nagyon sok kis- és középvállalkozó tevékenykedik, emellett pedig sokan élnek mezőgazdaságból is. A viszony eddig is jó volt közöttük, az ilyen események viszont segítik a kapcsolatok elmélyítését.

„Decemberben alakult az egyesületünk. Sikerült több programot szerveznünk. Volt már Vince-napi bormustránk, volt egy városi disznóvágásunk, illetve most ez fogalmazódott meg bennünk a szilveszteri rendezvényünk után, hogy közösségépítő jelleggel az agráriumot és az iparosokat szeretnénk összefogni. Alakuljanak ki még jobb kapcsolatok, még szorosabb kapcsolatok, a közösség erejét szeretnénk növelni.” - emelte ki Sabján Péter, a pacsai Városunkért Egyesület elnöke.

A bálra nem csak a pacsai, hanem a környékbeli vállalkozók és mezőgazdák is meghívást kaptak. A Városunkért Egyesület felismerte azt, hogy a közösségépítés rendkívül fontos, illetve kiemelt figyelmet kell fordítani azokra, akik a település gazdaságáért sokat tesznek.

„Mivel kistelepülésről van szó, habár város, de azért a lakosság száma nem olyan magas, minden vállalkozó és gazda fontos. Egyik szempontból, mert munkahelyet teremt, a másik szempontból, mivel a település anyagi helyzetét javítja.” - tette hozzá Dancsák Dávid pacsai önkormányzati képviselő.

A bálon nagyon jó volt a hangulat, hiszen a meghívott vendégek már jól ismerik egymást. A legtöbben párjukkal érkeztek az eseményre, volt aki idősebb gyerekét, unokáját is elhozta. A Városunkért Egyesület kiemelt célja, hogy a pacsai és környékbeli lakosokat minél jobban összekovácsolja.

„Mindenki, aki aktív egy település életében, az nagyon fontos. Hogyha olyan szempontból nézzük, hogy a közösségépítés az elsődleges és legfontosabb célkitűzésük, ahogy elmondták, akkor azt gondolom, hogy különösen nagy figyelmet kell fordítani rájuk, és lehetőséget kell nekik adni, hogy ebben a közösségépítésben, közösségszervezésben és erősítésben minél inkább ki tudják fejteni a jótékony szándékukat és tevékenységüket.” - tájékoztatott Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

A pacsai Agrár- és Iparos Bálra meghívott vendégek többsége reggelig mulatott a helyi étteremben. Természetesen a finom vacsora és a sütemény sem hiányzott az eseményről.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 20. hétfő 16:24 | Pacsa
Hagyományos disznóvágás volt Pacsán, a kolbásztöltő versenyre sok csapat nevezett.
| 2019. jan. 28. hétfő 15:55 | Pacsa
Névadó ünnepséget rendeztek a magyar kultúra napja alkalmából Pacsán.
| 2014. aug. 14. csütörtök 11:16 | Keszthely
Új tűzoltóautót kapott a keszthelyi tűzoltóság. Így már kellő számú fecskendő látja el a körzetet.
| 2014. máj. 11. vasárnap 14:25 | Pacsa
Családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára Zala megye rendőrfőkapitányát.
| 2013. szep. 10. kedd 19:55 | Pacsa
Érvényes vételi ajánlat érkezett a Zalai Baromfifeldolgozó értékesítését meghirdető pályázatra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.