Kemencében sültek az ízletes húsvéti sütemények. A pásztorházban a gyerekek is örömmel gyúrták és szaggatták a tésztát. A linzerek és a sós sütemények nyuszi- vagy más húsvéti formában készültek.
„Nagyon jól érzem magam, minden évben el szoktam ide jönni és akkor szoktunk kézművesedni, meg sütit csinálni meg együtt játszani” - mondta süteménykészítés közben Bakonyi-Gróf Anna.
A szomszédos helységben is nagy volt a munka. Különféle technikákkal dekorálták a húsvét elválaszthatatlan kellékét. A tojásokat festették, vagy éppen cérnaszállal borították be, de az úgynevezett dekupázs, vagy szalvétatechnikát is alkalmazták.
A program egyik, ha nem a legnépszerűbb része az állatsimogató. Kecskék, libák, kacsák, és tyúkok is tarkították a pásztorház udvarát. A szervezők célja, hogy megismertessék a gyerekeket azokkal az állatokkal, melyek egykor szinte minden háznál megszokottak voltak.
„Nekem három gyerekem van és a három gyerkőccel jöttünk el. kihasználjuk, hogy végre jó idő van. Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó élmény” - nyilatkozta Borsi Ágnes.
A Községháza épületében is nagy volt a zsongás. A naposcsibék és nyulak itt kaptak helyet, de játszóház és babaruhabörze is színesítette a programot. A húsvéti készülődés közkedvelt program a helyiek és környékben lakók körében. A szervező József Attila Klubkönyvtárt változatlan cél vezérli: „hogy egy kicsit ráhangolódjunk a Húsvétra, segítsük a családokat ráhangolódni egy kis tojásdíszítéssel főleg. Szépen kitavaszodott, az állatok simogatásai biztos egy jó dolog a gyerekeknek. Az első szép tavaszi nap talán ez” - tudtuk meg Hársfalvi Györgynétől.
A húsvéti készülődésen pedálos moszkvicsba is pattanhattak a gyerekek.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV