Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kórusok hangversenye a tavaszvárás jegyében
2018. már. 13. kedd | Keszthely
Kórusok hangversenye a tavaszvárás jegyében
A tavaszvárás jegyében rendezték meg a keszthelyi kórusok hangversenyét. A Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja több mint két évtizede szervezi a programot, hogy népdalokkal, egyházi énekekkel és könnyűzenei dallamokkal megörvendeztesse a közönséget.

A Balaton Kamarakórus ByeAlex feldolgozása aratta a legnagyobb sikert a hétfő délutáni kórustalálkozón. A tavaly újjászerveződött énekkar főként könnyűzenei slágerekkel örvendezteti meg a hallgatóságot. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a fellépéseik alkalmával szeretnének minél szélesebb közönséghez eljutni.

„Szerettük volna kicsit a fiatalokat is megszólítani ezzel a dallal, hiszen a legtöbb kórus viszonylag komoly műveket ad elő. Úgy gondoltuk, hogy ez minden korosztálynak szól. Mindenképpen szerettünk volna valami olyat énekelni, amit mindenki megért.” - mondta a Balaton Kamarakórus tagja, Molnár Attila.

A könnyűzene mellett népdalok és egyházi énekek is felcsendültek a Balaton Színház nagytermében. A 22. hangversenyen 5 énekkar lépett fel, hogy műsorával megörvendeztesse a közönséget. A Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusa először kapott meghívást a rendezvényre, a felkérésnek pedig nagy örömmel tettek eleget.

„Rengeteg elsős van a kórusban, körülbelül negyven, második-, harmadikos gyerekek is nagyon sokan vannak, fölsősök kevesebben, ők már egész könnyen, meg a középiskolások és a felnőtt kollégáim is szerintem nagyon jól megoldották és jól érezték magukat. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki úgy megy haza, hogy egy nagyon jó élménnyel távozik.” - tájékoztatott a kórus karnagya, Gyulassyné Nagy Henriett.

A programot a Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja szervezte meg azzal a céllal, hogy a város kórusai bemutathassák egymásnak és a közönségnek az elmúlt év munkáját. A fellépő kórusok sorát a tavaly harmincadik születésnapját ünneplő Helikon Kórus zárta. Kendeh Gusztávné kiemelte, rendkívül nagy öröm, hogy a felnőttek mellett egyre több gyerek énekel az énekkarokban.

„A karnagy mindig boldog ilyenkor. Egyrészt mert a saját kórusa szerepelhetett, és lehetett énekelni, szép műveket lehetett énekelni. Másrészt pedig a többi karnagynak az öröme is benne van az emberben, és végre a sok-sok gyerek, akiket láthattunk a Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusában 70 vagy 72 gyerek énekelt, ami óriási öröm.” - tette hozzá a Helikon Kórus vezetője.

A találkozót idén is a kórusok közös éneklése zárta. A közelgő nemzeti ünnep jegyében Kossuth-nóták csendültek fel az összkarnak köszönhetően.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

| 2019. ápr. 10. szerda 15:43 | Vonyarcvashegy
30. alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen az ifjúsági kórustalálkozót.
| 2018. dec. 21. péntek 08:43 | Cserszegtomaj
12 térségi csoport vett részt a kórustalálkozón.
| 2018. dec. 11. kedd 09:19 | Keszthely
Kórustalálkozóval és Steinbach József református püspök gondolataival telt advent második vasárnapja.
| 2018. ápr. 19. csütörtök 18:01 | Vonyarcvashegy
Több mint 200 diák lépett fel a 29. kórustalálkozón Vonyarcvashegyen.
| 2017. jún. 22. csütörtök 14:55 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezik meg a Dalünnepet Keszthelyen, 57 kórus érkezik a városba.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.