Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A Jobbik nőpolitikájáról tartottak tájékoztatót
2018. már. 9. péntek | Keszthely
A Jobbik nőpolitikájáról tartottak tájékoztatót
„A cél ,hogy Magyarországon ne kelljen a nőknek választaniuk a család és a karrier között,mert ezek összeegyeztethetőségét az állam igenis segíthet.”- mondta sajtótájékoztatóján Dr.Weller-Jakus Tamás. A Jobbik Magyarországért Mozgalom nőpolitikai programja kapcsán tartott tájékoztatón hangsúlyozta ,hogy kiemelt szerepet kapott programjukban az anya-és családbarát szemlélet meghonosítása.

Weller-Jakus Tamás Keszthelyen tartott  sajtótájékoztatójában kiemelte,hogy a jelenlegi kormány is sok intézkedést tett a családok és a nők érdekében,de a Jobbik  országos  programjában szereplő nőpolitika, a konkrétumokat fogalmazza meg. Így többek között a munkavállalást is.

"Tudjuk,hogy a hölgyek azok a kik a családi életből a legnagyobb falatot, s talán a legnehezebb feladatokat vállalják. Így a gyermek vállalás, a gyermek születés,majd azt követően ugye a munka világába való visszailleszkedés. Ez nagyon sok esetben a gyermekvállalás során nem sikerül,s ezért mi nagyon szeretnénk azt,hogy mindenkinek, aki gyermeket vállal,a munka világába való visszailleszkedés,visszajutás könnyebbé válna.Minden hölgy számára. Ezért szeretnénk azt, hogy ha Magyarországon  a jelenleg nagyon ritka részmunkaidős foglalkozások ill. a távmunka egy kicsikét népszerűbbé válna. Ezt mi jogszabályi környezet módosításával szeretnénk a munkavállalók számára elérhetőbbé tenni."- mondta a képviselőjelölt.

A Weller-Jakus nőpolitikájuk kapcsán azt is elmondta,hogy fontosnak tartják,hogy a láthatatlan munka elismerését,megbecsülését.A témáről a következőképp nyilatkozott.

"Például az idős ápolásra gondoltunk. Jelen pillanatban az ápolás, otthoni ápolás nincsen megbecsülve ,a díja az nagyon alacsony,illetve van olyan eset amikor még a nyugdíj jogviszonyban sem számítják bele. Ezért szeretnénk,hogy ha a  - szintén jogszabályi környezet változásával -hogy aki ilyen tevékenységet végez,pl.otthon ápolja  a szüleit,akkor ez neki a nyugdíj jogviszonyába ill.ha pedig nem is, akkor a mostani ápolási díjnak a mértékének emelését szeretnénk elérni."

A Jobbik jelöltje kiemelte továbbá,hogy a párkapcsolati és családon belüli erőszak illetve a szexuális bűnelkövetések esetében szükséges az áldozattámogató szemlélet kialakítása,erősítése,mind a jogalkalmazási,mind a szociális rendszerben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Budapest
Budapesten tartottak sajtótájékoztatót az eseményről.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
Március 2-án mutatta be képviselőjelöltjét a KÉVE.
| 2024. feb. 7. szerda 16:37 | Keszthely
Az idén április 25-e és 27-e között szervetik meg a Nyugat-Dunántúl kulturális seregszemléjét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.