Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Családbarát közösségi tér nyílt a Kertvárosban
2023. ápr. 26. szerda | Keszthely
Családbarát közösségi tér nyílt a Kertvárosban
A társadalmi igényt kielégítő kezdeményezés egy többgyermekes család ötlete alapján valósult meg. Céljuk, hogy segítség a felkészülést a családdá válásra.

Kellemes hangulat, tánc és zene. Ezekkel fogadták a vendégeket a közösségi tér megnyitóján. Az UKUCS egy családi központ, ahol a tervek szerint a jövőben közösségformáló programokkal várják az érdeklődőket. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

„Nagyon örülök neki. Annak örülök, hogy így együtt lehetünk. Az emberek. És akkor együtt tudunk szórakozni..” - mondta Galó Leila Erika.

A helyszínt megálmodó Csincsi Bernadett szakmájához kapcsolható tevékenységgel szeretett volna segíteni a környékbeli családokon. Dúlaként és gyermekágyas segítőként leginkább a kisgyermekes anyáknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra.  

Csincsi Bernadett, az UKUCS megálmodója: „A családok életébe így közel kerülve szeretnénk olyan helyet biztosítani anyáknak, miután megszületik a babájuk, legyen egy közösségi tér, ahova járhatnak. Ez jó anyának is, és jó a babának is, hiszen a gyermek minél előbb szocializációval találkozik. Az anyának pedig jó, mert van lehetősége kimozdulni a négy fal közül.”

Az UKUCS családbarát közösségi tér mentes bázis konyhát is üzemeltet; terveik szerint még májusban komatál szolgáltatást indítanak, valamint a speciális étkezési szokásokkal élők is megtalálják náluk majd a vega, vegán, glutén-, tej-, tojás-, és cukormentes ételeket. Konyhájukat környezetbarát módon működtetik, lebomló tisztítószereket és csomagoló anyagokat használnak.

„Segítő, tanácsadó, mentor szerepben vagyok, és általában hiányzik egy olyan helyszín, ahol ezt összpontosítani tudjuk. Azt gondolom, hogy az UKUCS abban egyedülálló, hogy közel vagyunk Keszthelyhez, de mégis egy picit a külterületén, tehát frekventáltan bárhonnan el tudnak jönni ide azok a szülők, családok, akik erre nyitottak. ”- mondta Galóné Fodor Gabriella társvállalkozó.

Az UKUCS nem csupán helyet és lehetőséget teremt a környékbelieknek tudatosan készülni a babavárásra, a szülésre, és a családdá válásra. Kikapcsolódást is ígér; többek között baba-mama körrel, Mozaik Család klubbal, és Másképp Étkezők körével várja a kikapcsolódni vágyókat.

Király Erika - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 31. csütörtök 14:26 | Keszthely
A Mély út és a Hévízi út kereszteződésében várhatóan megnövekszik a menetidő.
| 2023. máj. 4. csütörtök 16:16 | Keszthely
A képviselők egyhangúlag, hét igen szavazattal fogadták el az előterjesztést.
| 2023. feb. 28. kedd 15:20 | Keszthely
170 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült a város.
| 2022. jún. 27. hétfő 16:11 | Keszthely
Zökkenőmentesen zajlott az időközi voksolás Keszthelyen.
| 2021. aug. 12. csütörtök 13:42 | Keszthely
Az utak állapota és a közlekedési nehézségek is szóba kerültek a Kertvárosért Egyesület találkozóján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.