Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A miniszter félrelép
2017. nov. 3. péntek | Keszthely
A miniszter félrelép
Ray Cooney által írt vígjátékkal idén márciusban már találkozhatott a Balaton Színház közönsége. Most A miniszter félrelép című bohózatot hozta el Keszthelyre a Bánfalvy Stúdió olyan népszerű színészekkel, mint Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes vagy Gregor Bernadett. A felhőtlen jó hangulat garantált volt ezen az estén is.

A bohózat igen kedvelt hazánkban is, a budapesti József Attila Színház történetének eddigi legnagyobb sikersorozata. Magyar filmváltozata 1997-ben készült el, a mozikban kasszát robbantott. Kern András és Koltai Róbert magasra tették a lécet, nevük összeforrt a darabbal. A Bánfalvy Stúdió előadásában Gesztesi Károly és Beleznay Endre alakítja a minisztert és titkárát. „Most már méltó szereposztásban van, tehát nem ez a Kern-Koltai, hanem egy fajsúlyosabb.” – mondja viccelődve Beleznay Endre. „Találkoztam a Koltai Robival pár hete –ugye tudta, hogy játsszuk, csak a szereposztást nem– és kérdezte, hogy én mit játszom benne, mondom, amit te. Erre ő: most már ideje volt. Nem tudom, miért, gondolom, ilyen stafétabot szerű. Na de nagyon jó lett –főleg ez a változat–, Horváth Csaba rendező nagyon jól nyúlt hozzá. A próbákat is végig élveztem, nagyon jó volt a munka szakmailag. És –bár a film egy teljesen más műfaj– szerintem ettől talán még erősebb lett.”

Az amúgy is kínos félrelépést csak tovább bonyolítja a rendszerető szállodaigazgató, a gátlástalan szobapincér, a feltámadó hulla, és hogy a hotelbe időközben megérkezik a titkárnő féltékeny férje, a miniszter unatkozó felesége és a titkár anyjának ápolónője is. Utóbbit Gregor Bernadett alakítja, aki az első felvonásban nincs is színpadon, ennek ellenére a színfalak mögött, vagy olykor a nézőtéren is ülve remekül szórakozik. „Nagyon örülök, hogy belekerültem ebbe a produkcióba. Az első előadás –ami szeptember 15-én volt– akkora siker volt, és annyira tetszett a nézőknek, hogy gyakorlatilag alig volt lehetőségük a színészeknek megszólalni és beszélni a színpadon. Ez egy nagyon fura este volt, és mondhatom, talán az eddigi pályafutásom során –bár játszottam vígjátékokban– ilyen tapasztalatom, hogy ennyire visítva röhögnek a nézők, nem volt.”

A Balaton Színház közönsége az idei évad első bérletes darabját november 21-én és 22-én láthatja, de előtte még a L’art pour L’art Társulat is érkezik Halványlila gőz című előadásával Keszthelyre november 16-án.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A miniszter félrelép című bohózatról bővebb összeállítással jelentkezik a november 7-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2017. ápr. 14. péntek 16:12 | Keszthely
Ez nem egy hatásvadász cím, hanem a Pesti Művész Színház darabja Beleznay Endrével és Csengeri Attilával.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen is bemutatták az Illatok kalandjátéka című kiállítást.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Balatoni Mozaik
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.