Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hála és tisztelet az időseknek
2017. okt. 5. csütörtök | Keszthely
Hála és tisztelet az időseknek
Októberben világszerte, így Keszthelyen is köszöntik a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából. A város Idősek Otthonában immár hagyomány, hogy műsorral és szeretetvendégséggel ünnepelnek a bentlakók és a klubtagok. Az intézmény vezetősége nem csak ezen a napon, hanem egész évben igyekszik megszínesíteni a szépkorúak mindennapjait.

Palotás Ágnes operett műsorával köszöntötték az időseket Keszthelyen. Az Idősek Otthonában ismert slágerek csendültek fel, amelyeket a közönség együtt énekelt az előadóval. Szép Mária az otthonban lakik, és nagyon szívesen fogadja ezeket a rendezvényeket.

„Mi nagyon szeretjük ezeket a rendezvényeket. Én most már hat éve itt vagyok az otthonban, és nagyon meg vagyok vele elégedve.” - mondta az otthon lakója.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-ét az idősek világnapjává. A keszthelyi rendezvényt Ruzsics Ferenc és Nagy Bálint, alpolgármester is megtisztelte. A polgármester kiemelte, az idősek felkarolása nagyon fontos, hiszen hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Az önkormányzat által fenntartott Idősek Otthona mindent megtesz azért, hogy lakói tartalmasan tölthessék öreg napjaikat.

„Február 14-én kerültem az otthonba, és teljesen új fiú vagyok, mind otthon lakói. Azt tudom mondani, amit az otthonban adnak, minden tiszteletet, becsületet, nagyon elegendő.” - emelte ki Mészáros Ferenc, egy másik lakó.

Az otthon lakóit Királyné Domaházi Csilla Ferenc pápa szavaival köszöntötte. Az intézmény vezetője elmondta 70 férőhellyel működik az otthon. Az itt lakók közül többen ápolásra szorulnak, de vannak köztük még aktív idősek is, akik igénylik a változatos programokat.

„Az idősek velünk élők. Olyan emberek, akik mögött van nagyon sok múlt, nagyon sok tevékenység, nagyon sok szeretet, nagyon sok törődés. Mi hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk nekik, hogy együtt lehetünk velük, és együtt ünnepelhetjük ezt a tényleg világszerte elismert október 1-ét.” - hívta fel a figyelmet az intézményvezető.

Októberben az egész hónap az idősekről szól, számos eseményt szerveznek a bent lakóknak és a bejáró klubtagoknak is. Az időseket nem csak az otthonban, hanem a Balaton Színházban és a Balatoni múzeumban is tartalmas programokkal örvendeztetik meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

| 2023. nov. 28. kedd 15:40 | Gyenesdiás
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
| 2022. okt. 11. kedd 13:57 | Keszthely
A Fedák Sári Színház népszerű slágereket vonultatott fel a színpadra az Idősek napján.
| 2019. okt. 2. szerda 16:19 | Zalakaros
Fát ültettek és emléktáblát is avattak a Zalakarosi Fürdőben.
| 2023. dec. 14. csütörtök 15:12 | Keszthely
Az Egyesített Szociális Intézmény vezetősége igyekszik minden nagy ünnepnél mosolyt csalni a lakók arcára
| 2023. dec. 7. csütörtök 17:39 | Keszthely
Ideiglenes szépségszalont rendeztek be az Idősek Otthonában az Asbóth iskola diákjai és tanárai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.