Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kiemelkedően jó volt a közbiztonság
2017. szep. 27. szerda | Gyenesdiás
Kiemelkedően jó volt a közbiztonság
Sikeresnek értékelte a rendőrség a nyári turisztikai szezonban végzett munkát. Megfelelő közbiztonságot és közrendet tartottak fenn az idei nyáron a Balaton és a Velencei-tó térségében - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány kedden Gyenesdiáson. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonzáró ülésén négy megye – Zala, Veszprém, Somogy és Fejér – rendőrfőkapitányai értékelték az idei nyári szezon munkáját.

Javult a közbiztonsági mutató, és nem volt idén rendőri munkát érintő panasz a négy megyében – hangzott el kedden Gyenesdiáson. Idén a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése alatt működött a bizottság, akik a szezonértékelőn átadták a vándorzászlót a Somogy megyeieknek. A Turisztikai Ügynökség felmérése mellett egy nemzetközi szervezet is értékelte hazánkat, mely alapján a 10 legbiztonságosabb állam közé sorolta. A négy megye vezetői és az országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztató keretein belül is beszámoltak az elmúlt hónapok munkájáról.                     

„A rendőrség az együttműködő szervekkel karöltve megfelelő közrendet és közbiztonságot tudott garantálni annak érdekében, hogy a turisták és a helyben lakó állampolgárok pihenése és szórakozása biztosított legyen. Tudtuk ezt úgy tenni, hogy kiemelt rendezvényeket is kellett a nyári időszakban végrehajtani. Gondoljunk csak a FINA profi és masters világbajnokságra, a mogyoródi Forma-1-es futamra, Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiára, és a hagyományosan visszatérő fesztiválokra, Volt Fesztivál, Sziget Fesztivál, az EFOTT-nak a rendezvényeire.” - tájékoztatott Papp Károly, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője.

Az országos rendőrfőkapitány hozzátette, az összehangolt tevékenység meghozta az eredményét. Ezt az önkormányzatok és a civil szervezetek visszajelzései is alátámasztják. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya kiemelte, a vendégéjszakák növekedése mellett a közbiztonság javulást mutat. A négy megyében a jelentősebb bűncselekmények közül 38 százalékkal volt kevesebb besurranásos lopás, a betöréses lopások száma pedig 45 százalékkal mérséklődött. Nőtt az elfogott bűnelkövetők száma, nyolc százalékkal többet, összesen 1139 gyanúsítottat kerítettek kézre.          

„Mert Zala megyében is érdekeltek vagyunk a keszthelyi Balaton partszakasszal, vagy akár a wellness, fitness és gyógyturizmussal a fürdők tekintetében, azt gondolom, hogy ezt jól meg tudtuk tenni. Igazából olyan esemény, ami irritálta volna a lakosságot, ami erőszakos lett volna, nem volt. Ami volt – például volt egy pár rablásunk – azok 100%-ban, tehát amikor országos főkapitány úr azt mondta, hogy a tó környékén és a Velencei tó körül 90%-os a felderítési mutató, az Zala megyében 100. Tehát azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a mögöttünk lévő időszakkal.” - emelte ki a Zala megyei rendőrfőkapitány.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Balaton és a Velencei-tó biztosításának érdekében a nyári szezonban a négy megyéből nem vezényeltek rendőröket  migrációs feladatok ellátására. A rendvédelmi elöljárók köszönetüket fejezték ki többek között a készenléti rendőrségnek, a polgárőrségnek és az együttműködő önkormányzatoknak is.            

Regman Karola - Keszthelyi TV                        

     

| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. júl. 19. kedd 15:16 | Keszthely
Társszervezeteivel tartott átfogó ellenőrzést a keszthelyi rendőrség a szórakozóhelyeken.
| 2021. szep. 15. szerda 16:37 | Zalakaros
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
| 2021. szep. 3. péntek 18:21 | Keszthely
A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság keretén belül zajlik az akció.
| 2021. júl. 1. csütörtök 18:32 | Keszthely
Zala megye az elnöke a Balatoni Közbiztonsági koordinációs Bizottságnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.