Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Versengtek a campusok
2017. szep. 21. csütörtök | Keszthely
Versengtek a campusok
Nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára – ez a célja a tavaly útjára indult Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának. Az UNESCO által életre hívott programhoz idén is csatlakoztak a Pannon Egyetem campusai, köztük természetesen a Georgikon is. Több versenyszámban meg is mérkőztek egymással az egyes karok.

Az ingafutáshoz 14 lelkes egyetemista és egy oktató is felsorakozott. Ez volt az egyik olyan szám, melyben a campusok egymással versengtek. Keszthelyen, Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is egy órája volt a résztvevőknek, hogy minél több távot teljesítsenek. Az egyébként tollaslabdázó Dancsa Barbara kifejezetten e szám miatt jött el a sportnapra.

„Nagyon szeretek futni. Egyébként az egyetemi sportnap szerintem nagyon hasznos, mert tényleg minden sportolni vágyó le tud jönni és be tudjuk bizonyítani, hogy tényleg mire vagyunk képesek és az egyetemek közötti verseny is fennáll. Szerintem ez nagyon jó, mert nagyon sokan, például a fiúk is most azért futnak, hogy akármelyik egyetemnél jobbat fussunk” - nyilatkozta a Georgikon hallgató.

Kosárlabda büntető dobóverseny is volt. Itt szintén egy órája volt a hallgatóknak a pontszerzésre. Végül a Georgikon 14 sportolója 798 büntetőt értékesített. A harmadik campusok közti szám pedig az ergométeres verseny volt.

Pintér Ákos, megbízott tanszékvezető: „Különböző sportágakat szervezünk még ezen kívül. sajnos idén a rossz idő miatt beszorultunk; a lovaglás, az íjászat, a streetball, a kispályás foci, illetve a lábtenisz, tenisz elmarad kinn, viszont itt benn azért tollaslabdára, asztaliteniszre, kis dartsra van még mellette lehetőség. Egy tanár-diák focimeccset rendezünk hat órától, majd egy kidobó játék, tűzharc csapatverseny zárja a ma esti sportnapunkat.”  

Az UNESCO által elindított Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. 14 órától rektori szünet tette lehetővé, hogy minél többen részt tudjanak venni a programon. A Georgikonon két fél év kötelező testnevelés van a hallgatóknak. A karon igyekeznek motiválni a fiatalokat, számos lehetőséget biztosítanak. Egy helyben végzett kutatás szerint az első évesek mintegy egyharmada nem sportol rendszeresen.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 25. csütörtök 19:15 |
Kiderültek a ponthatárok.
| 2024. feb. 15. csütörtök 19:15 | Keszthely
Már egy megújult felsőoktatási rendszer várja a hallgatókat, amely egyedülálló karrierlehetőséget ad.
| 2023. szep. 4. hétfő 16:57 | Keszthely
A programon vetélkedők és evezés is várta őket, valamint felfedezhették Keszthelyt a fiatal egyetemisták.
| 2023. júl. 27. csütörtök 08:30 | Keszthely
Kevesen tudják róla, hogy milyen vezető szerepet töltött be egykoron a magyar sportéletben.
| 2023. júl. 7. péntek 15:01 | Keszthely
Kilenc európai egyetem hallgatói öt napon át folytattak kutatásokat a témában Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.