Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Véget ért a Községházi Esték
2017. aug. 18. péntek | Gyenesdiás
Véget ért a Községházi Esték
A Salve Regina kórus zárta a Községházi Esték programsorozatot Gyenesdiáson. A keszthelyi énekkar mellett fellépett Balatoni Sándor orgonaművész is, és Kovács Tibor festőművész tárlatát is megnyitották. A kórusművek mellett az érdeklődők ízelítőt kaphattak az egyházi zene történetéből is.

Vibráló színek, különböző hangulatok és rengeteg gesztus jellemzi Kovács Tibor festészetét. A Községházi Esték záró koncertje előtt a budapesti festőművész kiállítását tekinthették meg az érdeklődők a Községháza nagytermében. Az egyedi technikával készülő képek már a Balaton-part számos településén megfordultak, hiszen az életvidám alkotások nagyon jól illeszkednek a balatoni nyár hangulatához.

„Én nagyon szeretek ide jönni a Balaton partjára. Ez már a huszonvalahányadik kiállításom itt körben a Balaton partján. Mindig jó ide jönni. Mindig nyáron van itt kiállításom, nagyon sokfele volt már, Siófoktól egészen Hévízig, hogy a legszélsőbb pontokat mondjam. Jó a nyár, a meleg, a fény, a nap. Jó, én szeretem ezt, és kicsit más hangulata van, mint egy őszi vagy téli tárlatnak.” - mondta a festőművész.    

A keszthelyi Salve Regina kórus az egyházi zene kiemelkedő kórusműveit mutatta be a közönségnek. A kétszeres aranydiplomás énekkar karnagya, C. Tóth Zoltán rövid ismertetőt is tartott az érdeklődőknek az egyházi zene kialakulásáról, és liturgiában betöltött szerepéről. A latin művek mellett számos magyar darab is felcsendült.

„Az egyházi kórusnak egyik fontos feladata a magvetés, hogy azokhoz az emberekhez is eljuttassuk Isten igéjét, Jézus szavait, akik esetleg a templomon belül nem hallhatják, csak ilyen esték alkalmával. Más az akusztika, de azért ugyanolyan örömmel és szeretettel énekelünk az itt élőknek is.” - tájékoztatott a karnagy.

A Salve Regina kórus egy meglepetésvendéggel is kedveskedett a közönségnek Balatoni Sándor személyében. Az orgonaművész jelenleg a Pécsi Tudományegyetem oktatója, de számos sikerrel büszkélkedhet. Repertoárjában fontos szerepet játszanak a magyar szerzők művei. Szólókoncerteken is gyakran láthatja a közönség, de kórusokat is szívesen kísér.

„C. Tóth Zoltán urat régóta ismerem, úgyhogy tőle kaptam a felkérést is, hogy ma este itt közreműködhetek a kórus kíséretében, illetve önállóan is előadhatok pár orgonaszámot. Kórust kísérni mindig jó, ezt azért is tudom, mert gyakorlatilag gyerekkorom óta be vagyok vonva a kóruséletbe. Eleinte mint énekes, aztán mint orgonakísérő, és jelenleg is két pécsi kórusnak vagyok a karnagya.” - emelte ki az orgonaművész.

A Községházi Esték a Salve Regina kórus fellépésével idénre véget ért, de a szervezők jövőre is várnak mindenkit szeretettel Gyenesdiásra. Kovács Tibor kiállítása szeptember 15-ig tekinthető meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2017. aug. 4. péntek 14:10 | Gyenesdiás
Idén nyáron még két koncerttel és egy kiállítással várják az igényes szórakozásra vágyókat.
| 2014. júl. 3. csütörtök 17:45 | Gyenesdiás
Idén is lesz Gyenesdiáson Keszegfesztivál, Községházi Esték és Bormuri is. A hétvégén indul a nyár...
| 2016. okt. 13. csütörtök 16:03 | Keszthely
10 éves a keszthelyi Salve Regina kórus.
| 2016. máj. 13. péntek 10:27 | Keszthely
Pitti Katalin tanította a Salve Regina Kórus tagjait Keszthelyen.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.