Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Községházi esték: a jazztől az egyházi zenéig
2017. aug. 4. péntek | Gyenesdiás
Községházi esték: a jazztől az egyházi zenéig
A gyenesdiási hangversenysorozat szerda este indul el, idén nyáron még két koncerttel és egy kiállítással várják az igényes szórakozásra vágyókat. Az Acoustic Line Band után koncertezik még a Fidelis Brass Fúvósegyüttes és a Salve Regina Kórus C. Tóth Zoltánnal.

Jazz örökzöldekkel indult el az idei Községházi esték. 2000 óta, a Községháza megépülése óta kínálnak ily módon könnyű, igényes nyáresti programokat a településen. Az elmúlt években igazi törzsközönség alakult ki.

„Mi évek óta a párommal ide járunk már. Ez egy nagyon kellemes nyári kikapcsolódás, mindig valami igazán könnyű dolgot tudnak előszedni az itteni dolgozók és nagyon kellemes élményeket tudnak nyújtani. Ha a nagy nyári meleg után, ha ide beül az ember…itt is meleg van, de a hangulat viszont forró és mégis nagyon kellemes kikapcsolódást tud nyújtani.” - vélekedett a koncert után Horváth Pál. 

A Jazz-standardek mellett magyar slágereket is hallhatott a lelkes közönség. A zenészek még be is vonták a hallgatóságot egy kis közös éneklésbe. Az Acoustic Line Band az alapja például a Keszthelyi Jazz Műhelynek és a Gábor és Gábor Zenekarnak is. Igyekeznek lehetőségeikhez képest minél inkább akusztikus hangszerekkel játszani. 

Felföldi Gábor, zebekarvezető: „Nagyon szeretjük ezt az akusztikus hangzást, mert ez a klasszikus zenére emlékeztet bennünk. A jazz zene, meg a klasszikus zene mindenképpen rokon, a jazz zenészek is klasszikus zenével kezdik el a tanulást. Aztán úgy lesz valakiből jazz zenész, hogy 16-18 éves korára dönti el, hogy merre menjen és mi nagyon szeretjük ezt az akusztikus hangzást.”  

A Községházi esték nem csak a településen élők, hanem az itt nyaralók számára is jó kikapcsolódás. A kiváló akusztikájú teremben idén még két alkalommal várják a közönséget. 

„A következő héten a Kiss Tamás vezette Fidelis Brass Fúvósegyüttes lesz augusztus 9-én. Augusztus 16-án pedig a Salve Regina Kórus, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Templom kórusa fog bemutatkozni C. Tóth Zoltán karnaggyal, aki nem csak karnagyként fog szerepelne, hanem orgonálni is fog.” - árulta el Hársfalvi György, a szervező József Attila Klubkönyvtár vezetője. 

Augusztus 16-án nem csak a keresztény zenei irodalomban tehet utazást a közönség. Ekkor nyílik Kovács Tibor szekszárdi festőművész kiállítása is. Minden program ingyenesen látogatható.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2017. aug. 18. péntek 18:42 | Gyenesdiás
Kovács Tibor festménykiállításával és a Salve Regina kórus koncertjével zárult a programsorozat.
| 2014. júl. 3. csütörtök 17:45 | Gyenesdiás
Idén is lesz Gyenesdiáson Keszegfesztivál, Községházi Esték és Bormuri is. A hétvégén indul a nyár...
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.