Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Nemzetközi csapat a minigolf pályán
2017. aug. 9. szerda | Balatongyörök
Nemzetközi csapat a minigolf pályán
Idén is hazai és nemzetközi versenyzőkkel zajlott a Balaton Kupa Balatongyörökön. 21 éve szerveznek versenyeket a Balaton-parti minigolf pályán, az indulók közül pedig többen már a kezdetektől részt vesznek a megmérettetésen. Idén az időjárás is kedvezett a versenyzőknek, napsütéses időben guríthatták a labdákat a pályán.

Nagy testvéréhez, a golfhoz hasonlóan a minigolf is a türelem és a koncentráció játéka. A 18 lyukas pályán könnyebb és nehezebb akadályokkal kell megbirkózni a versenyzőknek, a cél pedig, hogy a labda minél kevesebb ütéssel jusson el a lyukba. Balatongyörökön 21 éve szervezik meg a Balaton Kupát, amely országszerte nagy népszerűségnek örvend.

„Úgy gondolom, hogy két embertípus létezik: valaki vagy elsőre beleszeret ebbe a játékba, vagy az első után soha többet nem fog ütőt a kezébe. Mi az előbbiekhez tartoztunk, és ahogy itt elnéztük, elég sok ilyen ember van. A jelenleg játszó játékosok között is nagyon sok nyaraló van, akiknek itt van telkük, vagy csak évről évre visszajárnak ide nyaralni.” - mondta az egyik versenyző, Schrotter Judit.

A balatongyöröki versenyre nem csak hazánkból, hanem a szomszédos országokból is érkeztek játékosok. Liviu Badiu Temesvárról utazott a Balaton-partra feleségével. Ők is évek óta visszajárnak a Balaton Kupára, azt mondja, csak a játék kedvéért indulnak el otthonról minden évben.

„Szeretjük a minigolfot, mert a feleségemmel és a fiammal együtt Romániát képviseljük. Sajnos az utóbbi években sok versenyző abbahagyta a játékot, így csak mi hárman maradtunk, hogy képviseljük az országot.” - mesélte a temesvári játékos, Liviu Badiu.

A Balaton Kupán a versenyzők női, férfi, ifjúsági és páros kategóriában is indulhattak. A három napos versenyre összesen harminckét nevezőt vártak a szervezők, közülük többen rendszeres visszatérők. A családi vállalkozásként működő balatongyöröki minigolfpálya a nyaralók körében is nagyon népszerű, a rendszeres versenyzők pedig barátság is szövődött az évek során.

„Én úgy gondolom, hogy az országban az egyik legnépszerűbb verseny a Balaton Kupa, habár most kevesebben vagyunk, mint az elmúlt években. Ennek az az oka, hogy a senior Európa Bajnokság is jelenleg zajlik, így ott kilenc versenyző szerepel, képviseli hazánkat.” - tájékoztatott Papp Máté, a verseny szervezője, Papp Máté.

A szervezők bíznak a versenyzők játékos kedvében, így a jövőben is évről évre megszervezik majd a minigolf bajnokságot a Balaton-parton.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 7. szerda 19:15 | Balatongyörök
28. alkalommal szervezték meg a Balaton Kupát, amelyre az idén mintegy 50 versenyző jelentkezett.
| 2022. aug. 18. csütörtök 14:43 | Keszthely
Jövő hét végéig a keszthelyi Városi strand aktív programokkal, játékokkal várja az érdeklődőket.
| 2022. aug. 8. hétfő 17:22 | Balatongyörök
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
| 2015. aug. 4. kedd 07:31 | Balatongyörök
Egy év híján húsz éve töretlen a sikere a Balaton Minigolf Kupának Balatongyörökön.
| 2014. aug. 6. szerda 10:06 | Balatongyörök
Három napon át versenyeztek a minigolfozók Balatongyörökön a 18. Balaton Kupa Bajnokságon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.