Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ha átlépünk a határon...
2017. júl. 14. péntek | Keszthely
Ha átlépünk a határon...
Egy külföldi utazás esetén tájékozódjon a vámszabályokról, még Unión belüli tartózkodás esetén is - ezt tanácsolja a Nemzeti Adó és Vámhivatal, ugyanis nagyon sokan hajlamosak megfeledkezni arról: az uniós határokra is vonatkoznak szabályok. Például az Európai Unióba belépő vagy az Unión kívülre utazóknak a tízezer eurót meghaladó készpénzt be kell jelenteniük, míg a közösségen belüli forgalom nincs korlátozva.

Óriási a sor a letenyei határnál. A Horvátországba belépőket ellenőrzik a határőrök. Érdemes odafigyelni arra, hogy különböző szabályok vonatkoznak az Európai Unió tagállamain belüli és a tagállamokon kívüli utasforgalomra. Az utazás során magáncélra, személyes használatra, ajándékba vásárolt áruk kivitele, valamint behozatala nincs korlátozva. Azonban bizonyos áruk Európai Unión belüli szállítása korlátozásokhoz illetve speciális engedélyezésekhez kötött. Ilyenek például a vadászfegyverek, az alkohol, a dohánytermék, a kábítószer tartalmú gyógyszerek. Egyezmény védi a veszélyeztetett állat- és növényfajokat is. Ha valaki az Európai Unión kívülről érkezik Magyarországra, akkor más szabályokat kell betartani.

Az Európai Unión kívüli országból könnyen romlandó élelmiszer - mint például nyers hús, hentesáru, hústartalmú élelmiszer, tej és tejtartalmú termék - behozatala és kivitele csak szigorú szabályok betartásával engedélyezett. Az utazásra a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülők az időtartammal arányos, a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszert vihetnek magukkal. Kutyát, macskát a lakóhely szerint illetékes állatorvos által kiadott állatútlevél birtokában lehet szállítani. Előfordulhat, hogy külföldön emléktárgyként árusított egzotikus bőrtermékek, például krokodilbőr táskák, szőrmék, trópusi kagylók, preparált rovarok vagy más dísztárgyak behozatala tiltott vagy vagy engedélyhez kötött. A Nemzeti Adó és Vámhivatal honlapján egy több nyelvű tájékoztató is található a szükséges tudnivalókról.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. ápr. 7. péntek 15:40 | Hévíz
Egy helyi utazási iroda Egyiptomba, Izraelbe és Thaiföldre is szervez utazásokat.
| 2023. már. 3. péntek 17:08 | Keszthely
Idén is együtt ünnepel a Kárpát-medence középiskolás ifjúsága március 15-én.
| 2022. ápr. 15. péntek 16:46 | Keszthely
Használjunk boxot vagy biztonsági övet, és ne hagyjuk az ebet magára a járműben még rövid időre sem!
| 2022. feb. 21. hétfő 19:06 | Keszthely
Al-dunai álom címmel íródott Szálinger Balázs "útinaplója".
| 2021. okt. 28. csütörtök 15:07 | Keszthely
A keszthelyi születésű Iván Csaba kötetét mutatták be a Fejér György Városi Könyvtárban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.