Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 174 hallgató búcsúzott a Georgikontól
2017. máj. 23. kedd | Keszthely
174 hallgató búcsúzott a Georgikontól
„Nem tudunk a múltunkból megélni, de a múltunkra tudunk támaszkodni” – fogalmazta meg a sárgulás egyik legfontosabb üzenetét Polgár J. Péter, a Pannon Egyetem Georgikon Karának dékánja. A közel másfél évszázadra visszatekintő keszthelyi ballagáson idén 174 hallgató öltötte magára a díszmagyart. A keszthelyi egyetemistákkal idén második alkalommal sárgultak a székelyudvarhelyi hallgatók.

Égő fáklyákkal a kezükben járták be a várost a sárgulók. A 143. gazdászballagáson, idén rekordszámú, 174 végzős hallgató énekelte a mezőgazdászok himnuszát. A menet érintette a Fő tér mellett, a Helikon emlékművet, a bíróság épületét, a Majormúzeumot és a kastélyparkot. Itt a sárgulók fejet hajtottak gróf Festetics György, a Georgikon alapítója előtt.

„Nagyon szépen köszönöm Festetics György gróf úrnak, hogy kialakította ezt az egész hagyományt, és köszönöm most is minden olyan embernek, aki segített minket, hogy részt vehessünk, és megalakuljon ez az egész sárgulás. Mindenkinek, aki ebbe energiát fektetett, időt, nagyon szépen  köszönjük, hogy segítettek nekünk ebben, mert nagyon jól érezzük magunkat, és ez egy igazán maradandó élmény lesz szerintem számunkra.” - mondta egy végzős hallgató, Kromperger Nóra.

A hallgatóknak nagyon sokat jelent, hogy részesei lehetnek a sárgulás hagyományának. A több, mint két évszázados múltra visszatekintő intézményben 1874 óta szervezik meg a sárgulási ünnepséget.                     

„Ez egy nagyon-nagyon szép hagyomány, és illik tisztelni, és ápolni is. Rendkívül érdekes, és örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk. Nagyon színvonalas rendezvény, gyönyörű helyszíneken, Keszthelynek az összes lényeges helyszínét meglátogatjuk, és meg is koszorúzzuk.” - számolt be egy másik egyetemista, Tóth Gábor.

Szombaton reggel a hagyományoknak megfelelően lovaskocsival indultak a hallgatók a sárgulási ünnepségre. A 23 fogatot számláló, rekordméretű menet a Festetics György úton haladt végig, ahol sokan örömmel üdvözölték a díszmagyarba öltözött hallgatókat. A ballagók énekszóval kocsikáztak végig a városon és érkeztek meg az egyetem B épületéhez, ahol közösen búcsúztak az intézménytől.

„Bízunk abban, hogy amit itt tanultak, és ahogyan ezt fel tudják használni, az egyéni sikereket, karrierívet, a pályán elérhető maximális hozadékot fogja számukra biztosítani. Törekedtünk arra, hogy a hallgatóinkkal olyan kontaktust alakítsunk ki, aminek reményeink szerint az lesz az eredménye, hogy visszajönnek hozzánk, tudunk a későbbiekben együtt dolgozni, tudunk velük akár közösen projektekben tevékenykedni, munkájukban segíteni, vagy adott esetben ők is tudnak nekünk segíteni.” - tájékoztatott Polgár J. Péter, a Pannon Egyetem georgikon Karának dékánja.

A sárgulók az egyetem B épületétől hangos énekszóval vonultak át az A épülethez, ahol útravalót is kaptak oktatóiktól. A keszthelyi diákokkal idén is együtt sárgultak a székelyudvarhelyi vidékfejlesztő hallgatók. Ebben a tanévben 10 olyan ösztöndíjas egyetemista is elballagott, akik többek közt Japánból, Ghánából vagy Etiópiából érkeztek, és 2 évet töltöttek Keszthelyen.               

Regman Karola - Keszthelyi TV         

| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 |
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
| 2023. jún. 6. kedd 15:52 | Keszthely
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
| 2022. máj. 16. hétfő 19:07 | Keszthely
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
| 2022. máj. 12. csütörtök 17:30 | Keszthely
A MATE Gergikon Campusa kéri a lakosság türelmét és megértését.
| 2019. máj. 21. kedd 15:34 | Keszthely
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.