Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új kultúrákkal ismerkedhettek és nyelveket tanulhatnak
2017. máj. 5. péntek | Keszthely
Új kultúrákkal ismerkedhettek és nyelveket tanulhatnak
Lengyel, francia, német, olasz és spanyol diákok vendégeskedtek Keszthelyen. A Vajda János Gimnázium az Erasmus+ program keretében fogadta a fiatalokat és tanáraikat. A EU által támogatott két tanévig zajló akció során a tanulók megismerik egymás kultúráját, és természetesen nyelvet tanulnak.

Öt ország, hat intézményéből érkeztek diákok és tanárok Keszthelyre, összesen harmincan. Az EU által támogatott program ’Az iskolából a munka világába’ címet viseli. Célja, hogy a diákok megismerjék egymás iskolarendszerét, pályaválasztási lehetőségeit. Ennek köszönhetően például a Georgikonra is ellátogattak a program résztvevői.

Emma Verot a franciaországi Monistrol-sur-Loire településről érkezett. A 16 éves lány örömmel jött Magyarországra, azt mondja nagyon jól érezte magát.

"Sokkal nyitottabb lettem, új embereket, új kultúrát ismertem meg és örülök, hogy gyakorolhattam az idegen nyelveket" – mondja Emma.

A külföldi vendégek itteni diákoknál voltak elszállásolva. Így még jobb lehetőség volt egymás megismerésére és a nyelvek tanulására. Az egy hét alatt számos közös munka zajlott a magyar, lengyel, francia, német, olasz és spanyol fiatalok között.

„Az első két nap projektmunkák voltak, amin közösen dolgoztunk, utána meglátogattuk a a Georgikon egyetemet itt Keszthelyen, majd tegnap ilyen kulturális program volt, aminek segítségével megmutathattuk nekik a Balaton híres városait.” - nyilatkozta Katona Kíra, a gimnázium diákja. 

A program ezen része pénteken zárult. Az utolsó nap a résztvevők közösen értékelték az eltelt napokat. Minden nemzet képviselője hasznosnak és eredményesnek ítélte a magyarországi tartózkodást. A diákok sokat profitáltak a programból.

Takács Éva projektkoordinátor, nyelvtanár: „A nyelvtanulás szempontjából mindenképpen óriási előnyre tesznek szert, hiszen ez az egy hét, amíg ők tudnak fogadni, nagyban hozzájárul a fejlődésükhöz. Illetve azt tudni kell, hogy nem csak mi fogadunk, hanem a résztvevő országoknál is vannak ilyen projekttalálkozók, ahol szintén van lehetőség nyelvtanulásra. Tehát ez mindenképpen egy nagyon népszerű és kedvelt program."

Az EU által támogatott program két tanéven keresztül zajlik. Az idei volt az első tanév, jövőre folytatódik a program. A keszthelyi diákoknak Lengyelország és Spanyolország után Olaszország, Franciaország és Németország lesz az úti cél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. már. 16. csütörtök 16:56 | Keszthely, Braga
26 tanuló és 4 kísérőtanár utazott el Bragába az Erasmus+ Mobilitási Programnak köszönhetően.
| 2022. okt. 3. hétfő 16:04 | Keszthely
A Heidenheim-i iskola tanulói és a vajdások közösen dolgozzák fel a keszthelyi mondakincset.
| 2014. jan. 13. hétfő 08:59 | Keszthely
A több évtizede sikeresen zajló Erasmus mobilitás ösztöndíj program, várhatóan ez év végére bővül.
| 2023. máj. 19. péntek 18:13 | Hévíz
2023 első negyedévében 15%-kal nőtt a külföldi turisták száma országszerte.
| 2021. szep. 16. csütörtök 19:07 | Keszthely
Keszthelyen is bemutatták Balogh Petres Judith életrajzi köteteit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.