+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fénysorompót telepít a MÁV a kutyás strandhoz
2023. január 26. csütörtök 18:11 - Keszthely
Fénysorompót telepít a MÁV a kutyás strandhoz
Május végéig megépül a fénysorompó a kutyás strand melletti vasúti átkelőnél. Manninger Jenő polgármester a MÁV területi igazgatójával tárgyalt erről. A beruházást a vasúttársaság végzi, az önkormányzatnak csupán az útépítés egy részéhez kell hozzájárulnia. A kutyás strand megnyitása óta jelentősen megnőtt itt a forgalom és megszaporodott a balesetek száma is.

2022. július 29-én készültek ezek a felvételek. Egy győri testvérpár hajtott a Budapest-Keszthely Inter City járat elé az Entz Géza sétánynál, a kutyás strandnál. Az autó 30 méterre a karamboltól állt meg. A mozdonyvezetőnek esélye sem volt elkerülni az ütközést a fénysorompó nélküli, stoptáblás átjárónál. Az autó utasa, egy 16 éves fiú a helyszínen életét vesztette. júliusában is volt itt baleset, csak a szerencsének köszönhető, hogy akkor nem történt haláleset. A vizsgálatok minden esetben az autósok hibáját állapították meg, az átkelő a jogszabályoknak megfelelt. Az akkor megnyílt Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetői és a városvezetés már 2020-ban a MÁV-hoz fordult. A kutyás strand megnyitása óta jelentősen nőtt itt az autóforgalom.

A balesetek miatt az önkormányzat ismét a MÁV-hoz fordult. Közös bejárások voltak, amiken azt vizsgálták, hogyan lehet biztonságosabb az átkelő. A városvezetés most sikeresen tárgyalt a vasúttársasággal, a tervezettnél korábban, már tavasszal fénysorompó fog üzemelni a csomópontban.

„Május 31. a tervezett átadás, onnantól kezdve fénysorompó fog működni. A MÁV beruházásában, tehát nem önkormányzati, hanem a vasút üzemeltetője végzi el ezt a beruházást. Ez jelentős, százmilliós nagyságrendű egy fénysorompó telepítése. Nagyon örülünk, hogy ezt a MÁV most soron kívül megvalósítja. Ez fontos, mert nagyon sokan mentek Keszthelyről is és az egész országból a kutyás strandra, nagyon megnövekedett a forgalom és valóban most már igényli azt, hogy korszerűbb biztonsági intézkedés legyen ott” - nyilatkozta Manninger Jenő polgármester. 

A beruházást a MÁV végzi, az önkormányzat az útépítés egy részéhez fog hozzájárulni.  Az autósokat kérik, hogy a KRESZ előírásai szerint közlekedjenek, mindenki álljon meg a vasúti átjáró előtti stop táblánál és gondosan nézzen körül.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus